Сутрешна гимнастика на тибетските Лами за 7 минути

1. Като се събудите, полежете пет минути със затворени очи. След това разтривайте ръцете си, докато се затоплят. След това масажирайте ушите ( ушите са дистанционното управление на...

23968 1

original8-300x2341. Като се събудите, полежете пет минути със затворени очи. След това разтривайте ръцете си, докато се затоплят. След това масажирайте ушите ( ушите са дистанционното управление на тялото): с показалеца , средния пръст и палеца трябва да вземете в шепа и да търкате ухото си от горе надолу 30 пъти (палецът е зад ухото).

2. Поставете дясната длан на челото си (на ниво вежди), покрийте я с лявата ръка, и се съсредоточете върху точката на третото око (между веждите), като размествате с длан кожата на челото на ляво и дясно 30 пъти. (Между другото, това е много полезно и при главоболие).

3. Сгънете ръцете в юмрук, с кокалчетата на палците 15 пъти масажирайте затворените си очи – от носа към ушите. Това упражнение подобрява притока на кръв към мозъка и подобрява зрението.

4. Дясната ръка сложете върху областта на щитовидната жлеза, лявата – отгоре и движете ръцете си с лек натиск от горе надолу – от гърлото до слънчевия сплит 30 пъти.

5. Лежейки, свивайте и надувайте корема, колкото е възможно по-силно – 30 пъти. Дишането е произволно. Разнасят се всички задръстванията в храносмилателния тракт.

6. Лежейки по гръб, бавно, на вдишване изтеглете към гърдите си първо дясното коляно – 15 пъти. След това същото се прави и с лявото.

loading...


Коментари

1 comment

  1. КОТКАТА Отговор

    Дясната част на тялото е водеща за мъжете, лами жени няма и това е изцяло за мъжете….
    За жените е обратното – лявата част е водеща – винаги се започва с лява ръка, ляв крак, от ляво на дясно…..