Психосоматика: Ларингит – това е гняв, заключен вътре във вас

Кашлица по Лиз Бурбо: Физическа блокировка. Кашлицата е рефлекторно действие, опит за изчистване на дихателните пътища от слуз или чужди обекти, които ги дразнят. Описанието тук се отнася...

844 0

Кашлица по Лиз Бурбо:

Физическа блокировка. Кашлицата е рефлекторно действие, опит за изчистване на дихателните пътища от слуз или чужди обекти, които ги дразнят. Описанието тук се отнася до кашлица, която възниква без видима причина, но не и за кашлица, причинена от астма, грип, ларингит, и т.н.

Емоционална блокировка

Такава кашлица без видима причина може да възникне у човек, който лесно се дразни. У такъв човек е прекалено развит вътрешният критик. Той трябва да проявява повече търпимост, особено по отношение на себе си.

Дори и ако причината за раздразнението е някаква външна ситуация или друг човек, вътрешният критик ще се обърне срещу себе си. Ако кихането е свързано с това, което се случва във външния свят, кашлицата е това, което се случва вътре в човека.

Психологически причини за заболявания: кашлица

Ментално блокиране

Всеки път, когато започне без видима причина кашлица, се опитайте да спрете и да анализирате какво се случва в главата ви. Мислите ви се сменят една след друг автоматично и толкова бързо, че дори нямате време да забележите как се самокритикувате.

Това ще ви бъде интересно:

Защо сте се разболели: НЕ очевидни причини

Натрапчиви негативни мисли – какво да правя

Тази критика ви пречи да живеете живота си така, както искате. Вие НЕ сте това, което си мислите. Вие сте много по-добър човек. Осъзнавайки вътрешния дразнител, станете по-търпими към себе си. Отнасяйте се към себе си така, както бихте искали да се отнасят към вас другите.

Психологически причини за заболяване – кашлица

Ларингит по Деби Шапиро:

Ларингитът възниква в резултат на възпаление на ларинкса, което поразява гласните, така че ние не сме в състояние да издаваме звуци. Обикновено ларингитът е резултат от силен страх (като сценична треска), или поради факта, че нашето изразяване е сметнато за неприемливо. Тогава всички наши чувства, особено гняв, се оказват затворени вътре в нас, и после ни е много трудно да ги изразяваме.

Ларингит също така може да се развие поради чувство на срам или вина за това, което сме казали, или не можем да кажем, или се страхуваме, че някой ще го чуе.

Ларингитът – това е възпаление, тоест, то се придружава от огромно натрупване на „гореща“ емоционална енергия, свързана с гласа и изразяването. Това заболяване е свързано и с одобрението на нашето творчество, свободно владеене на гласа, възможността да изразяваме чувствата си.

loading...