Големите банки искат да унищожат Bitcoin, преди той да унищожи тях

Изглежда, че разговорът за “народната валута” започна да достига до ушите на онези, които поддържат монопола на парите-банки и правителства. Неотдавнашните отрицателни изявления на големите банки и правителствените...

488 0

Изглежда, че разговорът за “народната валута” започна да достига до ушите на онези, които поддържат монопола на парите-банки и правителства.

Неотдавнашните отрицателни изявления на големите банки и правителствените мерки срещу цифровите валути и международните организации за суровини могат да се разглеждат като противоречия на тези институции за нарастващата популярност на Bitcoin.

Bitcoin винаги е имал потенциала да бъде нова валута без контпол от банките и правителствата, но тъй като адаптацията се е разпространила, заплахата става реална.

Ограничаване на потенциала му

Не бива да се изненадвате, че банки като JP Morgan говорят за Bitcoin с негативизъм и твърдят, че цифровата валута е “измама”. Същото важи и за правителствата. Децентрализираната валута отнема огромно количество сила от ръцете на правителствата. Данъците и регулациите на парите са мощен инструмент за правителствата.

Загрижеността за традиционното

loading...