HBO разказа за контрола на сциентолозите над Траволта и Круз

Документалният филм на кабелната мрежа HBO «Пътят към Чистота: Сциентологията и затворът на вярата“ разказва за това как сциентолозите контролират филмовите звезди Джон Траволта и Том Круз, пише...

432 0

Документалният филм на кабелната мрежа HBO «Пътят към Чистота: Сциентологията и затворът на вярата“ разказва за това как сциентолозите контролират филмовите звезди Джон Траволта и Том Круз, пише The Washington Post. Филмът, заснет от Alex Gibney въз основа на книгата на Лорънс Райт твърди, че сциентолозите имат компромати за двамата актьори.

Според бившия член на сектата Marty Retben, всички сциентолози са принудени да минават през специална процедура, в която трябва да говорят за най-дълбоките си чувства, за да пречистят душата си . Признанията им се записват на диктофон и камера. Ако се опитат да напуснат сектата, записът може да бъде публикуван.

От друга страна, казва Retben, онези, които останат верни на сектата, получават пълна подкрепа и защита от организацията. По този начин сциентолозите активно са помагали на Траволта да се бори с клеветнически слухове в медиите.

Освен това бившата сциентоложка Спенки Тейлър казва, че сектата е дала на Траволта възможност да се зареди с увереност в себе си. Според нея, той се е страхувал, че ако я напусне, ще бъде лишен от успехи в кариерата си.

loading...