Hemingwrite – пишеща машина от 21 век за хора, които не обичат да ги разсейват

Преди компютрите да станат евтини и широко разпространени, офисите по целия свят бяха пълни с тракащите пишещите машини. Днес, обаче, пишещите машини вече са мъртви – и за...

202 0

Преди компютрите да станат евтини и широко разпространени, офисите по целия свят бяха пълни с тракащите пишещите машини. Днес, обаче, пишещите машини вече са мъртви – и за това има основателни причини. Те  бяха тежки и тромави,  не можеха да съхраняват своята работа и вървяха заедно с флаконче за коригиране на грешки. Но, въпреки това няколко ентусиасти мечтаят да ги върнат обратно към живота – само че сега с модерен дизайн и ново име – Hemingwrite.

Това ново предложение може да заинтересува много професионални писатели, които мразят да ги  разсейват. В този смисъл Hemingwrite е нещо като лаптоп, от който е  изрязано всичко, с изключение на текстообработващата програма. В резултат на това  можете да се сдобиете с механична клавиатура с клавиши Cherry MX, и 6-инчов 300 PPI екран с електронни мастила, който показва какво печатате – както и дата, час, нивото на батерията и сигнал Wi-Fi.

Батерията издържа в продължение на много седмици ( повече от шест месеца, за да бъдем точни). Вградената памет  е в състояние да запамети повече от един милион страници текст, и вие можете също така да я свържете с Google Docs или Evernote за синхронизация на работата  и архивиране.  Машината  изглежда точно като пишеща машина, но  е много по-малка и по-лека, благодарение на корпуса от алуминий.

Hemingwrite е  плод на въображението на   дипломирания инженер от MIT Adam Lieb и програмиста Patrick Paul. В момента тя не се предлага на пазара, защото съществува само като прототип – но   има потенциал и добра възможност да се появи в  серийно производство скоро.

loading...