Хората са имали единен език?

 Между скалните рисунки в  САЩ и ранните  семитски азбуки има прилики. В израелската пустиня Негев и  югоизточната част на САЩ са открити сходни скални рисунки, казва археологът д-р...

344 0

full Между скалните рисунки в  САЩ и ранните  семитски азбуки има прилики.

В израелската пустиня Негев и  югоизточната част на САЩ са открити сходни скални рисунки, казва археологът д-р Джеймс Харис от Brigham Young University. Той излага спорната хипотеза, че в древния свят е съществувал единен  език.

Brigham Young University е  частен университет на мормоните, които вярват, че древните хора са мигрирали в Америка от Израел.

Харис и Дан В.  Хоун публикуват книгата „Името на Бога:  от Синай до югозападната част на Съединените щати“ през 1998 г., Стивън Рикс, професор по иврит в Университета в Brigham Young, написа рецензия на книгата и посочи някои недостатъци в аргументите на авторите, но като цяло е съгласен, че скалните рисунки в Колорадо близо до град Ла Хунта, САЩ, имат сходни корени със семитските езици.

Рикс пише за символа, описан от Харис и Хоун като символа анх, знакът на „живот в света на боговете.“

„Анх може да е заимстван   символ с много значения, или дори без никакво значение. Трябва да бъдем внимателни и да не правим произволни тълкувания на символа, „- пише Рикс. Той отбеляза, че авторите са пропуснали символите, които не се вписват в тяхната теория.

loading...