IBM направи супермолекула, която убива всички вируси. Абсолютно всички!

Суперлекарство против грип, Ебола, Зика и въобще – срещу всякакви инфекции. Отлична новина! Човечеството в съвсем близко бъдеще ще получи уникално лекарство, което може да убива всички известни...

2411 0

Суперлекарство против грип, Ебола, Зика и въобще – срещу всякакви инфекции.

Отлична новина! Човечеството в съвсем близко бъдеще ще получи уникално лекарство, което може да убива всички известни на медицината вируси!

Сбогом грип! И вече няма да се тревожим за новите „супербактерии и супервируси“ като Зика и Ебола, които, както се твърдеше по-рано, могат да унищожат живота на планетата.

Вирусите са изключително много, и те постоянно мутират – затова всяка година в аптеките се появяват все нови и нови лекарства, дори срещу обикновен грип. Но много скоро всичко ще се промени.

Изследователски екип от IBM и Института по биоинженерство и нанотехнологии (Сингапур) е създал „макромолекула“, която може да унищожават вируси от всички видове и дори да се „засели“ в организма, за да служи като „охрана“ от тях.

Това е научната публикация, в която подробно е описано как тя работи : https://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/acs.macromol.6b00091.

Накратко казано, учените са били в състояние да разшифроват тези части от ДНК и РНК на вирусите, които съвпадат. Ако макромолекулата, след като ги анализира, се увери, че това е чуждо тяло, веднага го унищожава.

Самият процес на унищожение изглежда забавно:

loading...