Игри повишават концентрацията на учениците в час

kids fun

Четири минути физическа активност могат да подобрят поведението в класната стая, според ново изследване от Brendon Gurd, съобщава sciencedaily.com Кратки, на чести интервали и с висока интензивност упражнения,...

745 0

Четири минути физическа активност могат да подобрят поведението в класната стая, според ново изследване от Brendon Gurd, съобщава sciencedaily.com
Кратки, на чести интервали и с висока интензивност упражнения, или „FUNterval“  намаляват нервността и разсеяността на учениците в класната стая.
Д-р Gurt, водещ изследовател и преподавател в Училището по кинезиология и здравни изследвания, заедно с екипа си провел изследване, с което да установи как честите и кратките физически упражнения въздействат върху атмосферата в класната стая.
За целта на проучването в продължение на три седмици след всеки учебен час на учениците е прилагана активна почивка, FUNterval, или неактивна почивка, по време на която те били запознавани с различни аспекти на здравословния начин на живот. След четириминутната FUNterval се наблюдавала по-висока степен на концентарция по време на учебния 50-минутен час, отколкото след неактивната почивка между часовете.
При работата си с д-рGurd студентът-магистър Jasmine Ma разработил серия от 4-минутни физически упражнения, които могат да се правят в тесни пространства и без специална екипировка.

loading...