Избери си китайска мъдрост и разбери по-добре себе си

Тези 10 китайски мъдрости могат да ти помогнат да разбереш по-добре себе си. Избери 3 от тях, които най-добре отговарят на твоята същност. По номерацията им ще се...

810 0

Тези 10 китайски мъдрости могат да ти помогнат да разбереш по-добре себе си. Избери 3 от тях, които най-добре отговарят на твоята същност.

По номерацията им ще се ориентираш за основните си проблеми и за тяхното решение.

1. Животът е като куклен театър.

2. Ако искаш да запазиш самообладание в напрегнат момент, научи се да се владееш в момент на почивка!

3. Който се изправя на пръсти, не може да стои дълго време прав. Който прави големи крачки, не може да ходи дълго. Който сам себе си хвали, няма да разбере що е слава.

4. На този, който се старае да доведе нещата докрай на всяка цена и да получи максимално удовлетворение, душата му ще стане червива и мъката няма да го напусне.

5. Когато съдиш другите, търси във вината им отсъствие на вина. Когато съдиш себе си, търси вина дори там, където тя отсъства.

6. Ако на тясна планинска пътека срещнеш друг човек срещу себе си, стори му път.

7. Който трупа богатства, го очакват загуби. Който знае мярката, не знае що е несполука. 8. Ако бързаш да свършиш, независимо с какво си се захванал, ще претърпиш неуспех.

9. Ако можеш да живееш в хармония както с родителите си, така и с децата си, това означава, че 1000 пъти по-добре регулираш дишането си.

10. Добрият плувец потъва и се дави, а безупречният ездач пада от коня си.

loading...