Изпитанията в живота не са по наша вина, но са наша отговорност

Абсолютна неограниченост е метод за постигане на благополучие, здраве, душевен мир и всичко, за което мечтаете, описан от Джо Витале и д-р Хю Лен в едноименната им книга....

610 1

Абсолютна неограниченост е метод за постигане на благополучие, здраве, душевен мир и всичко, за което мечтаете, описан от Джо Витале и д-р Хю Лен в едноименната им книга.

Шест основни принципа за абсолютна неограниченост:

1. Нямате ни най-малка представа какво се случва.

Невъзможно е да схванете в истинската му пълнота случващото се около вас, съзнателно или подсъзнателно. В мига, в който четете, тялото ви и вашият мозък регулират процесите във вашият организъм без дори да го осъзнавате. Във въздуха се разпространяват множество невидими сигнали от радиовълни до мисловни форми, които вие изобщо не долавяте на съзнателно ниво. Всъщност, точно в този момент вие създавате ваша собствена реалност, но на подсъзнателно ниво, в отсъствието на  всякакво съзнателно осмисляне или съзнателен контрол. Ето защо можете да храните у себе си колкото си щете положителни мисли и въпреки  това да се чувствате съкрушени. Творецът не е вашият разум.

2. Не можете да контролирате всичко.

Очевидно е, че щом вие не сте в състояние да си дадете сметка за всичко случващо се в момента, то тогава нямате и контрол върху всичко. Илюзия на егото е да си въобразявате, че светът ще се върти според вашите желания. И понеже егото ви не е в състояние да разбере какво се случва в света в този миг, не е много разумно да оставите тъкмо егото си да взима решения. Имате избор, но нямате контрол. Можете да използвате разума си в началото на избора, относно вашите предпочитания, но не трябва да се обвързвате с проявлението или с липсата на проявление на този избор, кога и как да се случи. Ключът е в това да се доверите.

3. Можете да изцелите всяко изпитание

Независимо как се е появило изпитанието и независимо от неговата природа, вие трябва да се заемете с изцелението му, защото е попаднало в обсега на вашия радар. Тук действа презумцията, че щом вие сте го усетили, вие и ще го изцелите. Видите ли го в някой друг, и то ви смути, тогава трябва да се изцели. Или според думите на Опра: „Грабне ли ви погледа, грабнете го в ръка.“ Може и представа да си нямате защо се проявява във вашия живот, но няма и смисъл да питате, защото вече знаете, че съществува. Колкото повече изцелявате изпитанията, с които се сблъсквате, толкова по-ясно ще давате израз на онова, което предпочитате, защото ще освобождавате блокираната енергия, която да използвате за други цели.

loading...


Коментари

1 comment

  1. Ивон Отговор

    И всички тези „изпитания“ са реален израз на уроците,които всеки Висш Аз има намерението на научи до момента на пълното им усвояване,през който процес често се преповтарят и т.нар „полигони“ за обучаемостта…….,които съвсем съзнателно всеки индивидуален Висш Аз сам вгражда в подсъзнанието на всяка своя душа,…..,и чрез сумарното превъплътяване на всички научени уроци,той еволюира съвсем съзнателно,…….,и така погледнато,тези „изпитания“съвсем не са и случайни или невъзможно непреодолими,защото те присъстват именно поради наличието на способности и качества,чрез които да се осъзнаят първо и след това да се преодолеят,за да се изгради балансирано отношение към подобни „изпитания“,но когато то вече бъде постигнато,този Висш Аз ще избира и предлага други уроци за научаване,…..,като той никога не забравя,че и прекалените щедрости на „съдбата“ на душите му,техните късметлийски позиции дълговременно,абсолютно също са „изпитващи“ситуации,…..,за да се балансирва всичко съзнателно вече,и то често това се случва едновременно,…..,за да се намира и закотвя „златната среда“ между „изпитанията“ и „късметите“…