Извънземните същества: Част 1. Обитаемият Космос (видео)

Изминаха над 60 години от излизането на човека в Космоса. Въпреки това, към днешна дата, резултатите от изследването на космоса не са толкова грандиозни, колкото изглеждаше в „началото...

1746 0

ekune5Изминаха над 60 години от излизането на човека в Космоса. Въпреки това, към днешна дата, резултатите от изследването на космоса не са толкова грандиозни, колкото изглеждаше в „началото на пътя.“ Например, преди първите извънземни станции на Луната и Марс, остават все още много години. Въпреки това, дори съществуващите резултатите са изненадващи.

Предвид факта, че лъвският пай от финанси и усилия, се изразходват за военни цели. А и във фокуса на вниманието на обществото са изключително вътрешни проблеми – редовни разправии, обвинения, все по-чести локални (все още) войни. Да не говорим за тероризма и лавинообразното влошаване на глобалния климат. Новините от Космоса са в периферията на новинарските емисии. Но новини със сигурност има. Едни от най-впечатляващите са за откриването на все повече и повече планети в различни звездни системи. За търсене на планети, които са подобни, по отношение на местоположение и по условия, на Земята.

Т.е. търсенето на живот извън Земята. Включително, разбира се, и такива обекти от Слънчевата система, като Марс, луните на Юпитер. Що се отнася до мисиите до тези обекти, те не са близки, особено към планетите в други звездни системи, затова фантазията успешно „заселва “ други светове. При това с не толкова „интелигентни извънземни“, а с различни живи същества, които можем да си представим, въз основа на съвременните научни идеи.

loading...