Къде отива душата след смъртта?

Какво се случва с душата след смъртта? Този въпрос интересува много хора, а дори съществува и институт, който се опитва да измери душата, да я претегли и да...

14498 0

Какво се случва с душата след смъртта? Този въпрос интересува много хора, а дори съществува и институт, който се опитва да измери душата, да я претегли и да я снима с камера. Но във Ведите се описва, че душата е неизмерима, тя е вечна и винаги съществува и е равна на една десетхилядна от върха на косъма – тоест много малка.

Практически е невъзможно да се измери с някакъв материален инструмент. Помислете за това: как може да се измери нещо нематериално с материални устройства? Това е загадка за хората, мистерия.

Ведите казват, че тунелът, които описват хора, които са преживели клинична смърт – не е нищо друго освен канал в тялото ни. В нашето тяло има 9 големи отвора – ушите, очите, ноздрите, пъпа, анус, гениталии. В главата има канал, наречен Сушумна, и него можете да го почувствате – ако запушите ушите си, вие ще чуете шума му. Tемето също е канал, през който душата може да излезе.

Тя може да излезе през всеки от тези канали. След смъртта опитни хора могат да определят в каква сфера на битието се е отправила душата.

Когато тя излезе през устата, се връща на Земята, ако е излязла пред лявата ноздра – към Луната, през дясната – към Слънцето, ако е излязлва през пъпа – отива в планетни системи, които са по-ниско от Земята, а ако е излязла през гениталиите, попада в по-нисши светове.

След като душата напусне тялото, в продължение на 40 дни, тя остава на мястото, където е живяла. Понякога се случва хората да чувстват след погребението, че в къщата има някой. Ако искате да усетите състоянието на душата в такъв момент, си представете как ядете сладолед в найлонова опаковка: Да, имате възможност, но не можете да направите нищо, нито да изпитате вкус, нито да се докоснете до нещо, не можете да се движите физически. Когато духът се гледа в огледалото – той не вижда себе си, и изпитва шок. Затова е обичаят да се покриват огледалата.

Първият ден след смъртта на физическото тяло, душата е шокирана от факта, че не може да разбере как може да живее без тяло. Поради това съществува обичаят в Индия, незабавно да се кремира тялото. Такъв обичай са имали и траките. Ако тялото дълго време е мъртво, душата ще се върти около него постоянно.

Ако тялото се погребе – тя ще види процеса на разлагане. Докато тялото не изгние – душата ще бъде с него, защото тя е била много привързана по време на живота си към външната обвивка, и на практика се идентифицира с нея, тялото е било най-ценното и скъпо нещо.

На 3-я, 4-я ден, душата започва да идва на себе си, несвързана с тялото се разхожда наоколо, и се връща у дома си. Роднините не е необходимо да правят истерии и да се поддават на силни ридания, душата чува всичко, и страда от тези мъки. По това време е необходимо да се четат Светите писания и просто да се обясни на душата какво да прави по-нататък.

loading...