Как да „хакнем“ мозъка си в критични ситуации

Тези малки трикове, за съществуването на които  малко  се досещат, могат да бъдат много полезни и ефективни, когато трябва да се отървете от някакъв дискомфорт: 1. В случай...

654 0

Тези малки трикове, за съществуването на които  малко  се досещат, могат да бъдат много полезни и ефективни, когато трябва да се отървете от някакъв дискомфорт:

1. В случай че имате зъбобол, разтривайте с кубче лед  V-образната зона между палеца и показалеца. Изтръпването на ръката ще намали интензивността на зъбобола.

2. Ако трябва да слушате събеседника си в шумна среда, обърнете към него дясното си ухо. Дясното ухо по-добре улавя думите, докато лявото ухо чува звуци и хубава музика. Не забравяйте това в случай, че в дискотеката искате телефона на някоя красавица.

3. И като говорим за дискотеки. Ако сте попрепили и  чувствате, че вече сте  замаяни и ви се вие свят, сложи ръцете си върху нещо твърдо и устойчиво. Усещанията за допир лъжат мозъка, като ви позволяват да запазите равновесие.

Ако нетърпимото замайване продължава дори след като си легнете, сложете единия крак на пода. Това ще доведе до намаляване на мъчителното  усещане за мнимо движение.

4. Колкото и странно да звучи е доказано, че хората, които не могат да понасят инжекции, трябва да  се поразкашлят преди това. Експериментите показват, че внезапната кашлица намалява болката, която човек изпитва по време на вкарването на иглата в кожата.

5. Ако си лягате веднага след обилна вечеря, не забравяйте да легнете на лявата страна. Спането на дясната страна поставя стомаха  над хранопровода, поради което храната и стомашната киселина може да  попаднат в хранопровода и да причинят стомашни киселини и други неудобства.

6 . Ако сте в лошо настроение поставете  молив в устата си, само че напряко. Той активира мускулите, които човек използва, когато усмихва, и така  хаква мозъка ви.

7. Ако   спешно ви се ходи по „малка“, и няма  тоалетна наблизо, за  да потиснете това желание  мислете си за секс.

loading...