Как да освободите съзнанието си от тревоги само за 15 минути

Има  дни, в които  човек се чувства като изцеден лимон. Важни  задачи, срещи, срещи, разговори – все едно сте попаднали в цайтнот. Мислите ви продължават да се въртят...

256 0

Има  дни, в които  човек се чувства като изцеден лимон. Важни  задачи, срещи, срещи, разговори – все едно сте попаднали в цайтнот.
Мислите ви продължават да се въртят бясно, трупа се безпокойство, че няма да имате   време да свършите  всичко планирано, с други думи -стрес. За справяне с тези неприятни усещания помага специална 15-минутна разрядка, която се състои от няколко прости упражнения.

5 минути физическа активност

Няма по-добро лекарство за ума  от интензивните физически упражнения.

За 5 минути можете добре да заредите вашите мускули, ако енергично и бързо правите  лицеви опори, коремни преси, клякания или всяко друго движение. Това ще отвлече вниманието ви от събитията от деня, както и ще  освободи  ендорфини, което ще ви донесе спокойствие и увереност.

 4 минути водни процедури

Антидепресантните свойства на водните процедури са известни още от древността. Добре известно е  усещането за спокойствие и блаженство, което обхваща човек, застанал под душа или легнал във ваната. А ако  завършите този етап с контрастни промени в температурата на водата, вие ще получите като бонус огромен заряд от  енергия.

3 минути медитация

Само  3 минути не са напълно достатъчни за  медитация. Но много помага да  отстъпят от съзнанието ви натрапчивите мисли.

3  минути тишина

По цял ден сме заобиколени от океан от звуци. Той ни поглъща с вълните си, състояща се от хиляди песни, градски звуци, звън на телефони, безкрайни разговори и долитащи от всички страни реклами. Ние сме свикнали с това дотолкова, че вече не забелязваме каква какофония е в главата ни.

Ето защо  в момента, когато се окажете в  пълна тишина, може  дори да се поизплашите. В случая  тишината ще ви помогне да изчистите ума си напълно от дневния шум и да свалите натрупаното напрежение.

Само 15 минути са ви необходими  за да можете след тежък и нервен ден да заживеете отново. Само  четвърт час на  ден е  достатъчен, за да се отървете от ежедневните проблеми и сътресения. Опитайте тази чудодейна  рецепта, и  ще бъдете изненадани от нейното въздействие върху живота ви.

А  как  се справяте  с ежедневния стрес? Имате ли  своя собствена, доказана методика техника? Може да ни пишете.

loading...