Как да премахнете стреса за една минута

Животът може да се сравни с бурна река, криеща  водовъртежи, рифове, скали. Неочакваните пречки нарушават  обичайния ни начин на живот, карат ни  да се дразни, да нервничим, да...

610 0

Животът може да се сравни с бурна река, криеща  водовъртежи, рифове, скали. Неочакваните пречки нарушават  обичайния ни начин на живот, карат ни  да се дразни, да нервничим, да се стресираме. Има три начина, които могат  да ви помогнат да възстановите  емоционалното си равновесие  само за 60 секунди.

1.  За да се успокоите бързо може да ви помогне виртуален  образ. Зрението носи голяма част от информацията за света, който ни заобикаля. Учените смятат, че най-добре  успокоява нервите образ, съчетаващ белия цвят и вода.

За да се успокоите бързо трябва да се настаните удобно, да отпуснете тялото си, да възстановите равномерното си  дишане, да затворите очи и да си представите прохладна бяла вода (именно бяла, а не прозрачна). Представете си как тази вода докосва главата ви, почувствайте нейната прохлада. Вода се стича по лицето, раменете, гръдния кош, напълно облива тялото ви – от главата до петите. Насладете се на прохладата 30 секунди, а след това си представете, че водата бавно се влива във фуния. Сега в тази фуния изтичат всички причини за стреса и проблемите ви.

Поемете дълбоко дъх и отворете очите си.

loading...