Как да преживеем магнитната буря от 28 февруари до 2 март?

Повишената слънчева активност предизвиква магнитни бури на Земята. Поредната такава буря ни очаква в периода 28 февруари – 2 март. Метеоролозите вече разказаха за възможните магнитни бури през...

3321 0

Повишената слънчева активност предизвиква магнитни бури на Земята. Поредната такава буря ни очаква в периода 28 февруари – 2 март.
Метеоролозите вече разказаха за възможните магнитни бури през март 2017 г. Това е важна информация за тези, които страдат от тези природни явления. Що се отнася до сегашната бурята, тя ще бъде много силна и неприятна.

Особености на предстоящата слънчева активност

През нощта срещу 28 -ми силен слънчев вятър с мощния си поток ще порази сериозно магнитните полюси на Земята. Бурята ще започне рязко и ще нарасне до второ ниво по сила. На сутринта много жители на земята ще чувстват главоболие, виене на свят, болки в ставите. Този неприятен коктейл ще се допълва и от обостряне на хроничните заболявания. Особено неприятно ще се чувстват възрастните и чувствителните към магнитната активност.

До вечерта бурята няма да затихне. Ще им бъде трудно да заспят дори и на тези, които не чувстват особено магнитното поле. Проблеми със съня и депресия, потиснато настроение – всичко това ще удари по настроението и успеха в делата, но с това бурята няма да свърши.

На 1 и 2 март натискът върху магнитосферата на Земята ще бъде отслабен малко, което ще намали геомагнитната активност до първо ниво. Тези два дни ще бъдат мъчителни и неприятни за почти 15% от населението на Земята. Активността на Слънцето на 3, 4 и 5 март ще падне достатъчно за да могат повечето хора да се чувстват по-добре, но силното възбуждане на магнитното поле на Земята все още ще се усеща.

loading...