Как да привличаме щастие у дома: Четири Фън Шуй съвети за кухнята.

1. Енергетиката в  кухнята  се определя главно от  позицията на готварската печка. Тя не бива да се  поставя в близост до мивката, или между два  източника на вода....

367 0

1. Енергетиката в  кухнята  се определя главно от  позицията на готварската печка. Тя не бива да се  поставя в близост до мивката, или между два  източника на вода. Не следва да бъде поставяна и срещу мивката или хладилника. Огън и Вода трябва да се отделят един от друг. Следователно, между печката и мивката е най-подходящо да има  шкаф.

2. Не бива печката да се поставя срещу входната врата, тоалетната и до прозореца. Освен, че това е просто неудобно, също се смята, че  семейството така се лишава от подкрепа. Не трябва да се поставя  печката и в ъгъла, защото този, който готви, непрекъснато ще губи своята положителна енергия.

3. Най-добрата форма за вашата маса за хранене – е кръгла, осмоъгълна или овална. Първите две  създават атмосфера на равенство и доверие сред тези, които се хранят; а овалната маса позволява да се „открои“ главата на семейството. Квадратни и правоъгълни маси увреждат храносмилането, полукръг – са небалансирани  защото  поставят присъстващите в неравноправно положение, триъгълна маса се подчинява на стихията на огъня – с такава маса се увеличава вероятността от конфликти.

4. Откажете се от оригинални стъклени мебели в кухнята – те  „засмукват“, пропускайки само светлина,  цялата положителна енергия в храната. Кухнята  трябва да се намира далеч от изхода, иначе гостите веднага ще влизат в нея, и в такъв дом няма да има богатство, а храната винаги ще е в недостиг.

loading...