Как да разберете, че е по-добре да живеете сами

Ние започнахме да живеем по-свободно. Двойки, които не искат деца, самотни родители, „деца от епруветка“ и гей бракове – това е реалността на последните няколко десетилетия. Но обществото...

1644 0

Ние започнахме да живеем по-свободно. Двойки, които не искат деца, самотни родители, „деца от епруветка“ и гей бракове – това е реалността на последните няколко десетилетия. Но обществото все още се отнася с недоверие към заклетите ергени.

Трудно е да се повярва, че някои са толкова самодостатъчни, че не се нуждаят от силно рамо , грижи и обич, съпружеска подкрепа. Приятели се опитват да ги запознаят с някой, а роднините ги тормозят с въпроси за личния им живот. Понякога тези хора, които са сами, не могат да издържат на натиска на обществото и си намират партньор – в резултат на това и двамата са нещастни. По-добре е да се опитаме да разберем дали наистина сте готови да прекарате живота си в самота.

1. Как се отнасяте към търсенето на партньор?

Обичате ли да ходите на срещи? Избягвате ли срещи с нови хора? Какво не ви харесва: самия процес или перспективата за съвместен живот? Когато приятели искат да ви запознаят с някой, намирате ли си извинения за да избегнете среща?

2. Как си представяте семейния живот?

Фантазирате ли си за това, че ще правите много неща заедно: пазаруване, пътуване, ще се тревожите за едни и същи неща? Или мечтаете за партньор- работохолик, чието основно достойнство е постоянното отсъствие от дома? Може би не искате да живеете с друг човек, и ви е приятно да живеете сами.

3. Ако в миналото сте имали сериозна връзка, как се чувствахте?

Ако сте се срещали с психически неуравновесен човек, е напълно естествено да се страхувате от нова връзка. Ако партньорът е бил грижовен, внимателен, интелигентен и симпатичен, а вие сте си мечтали да сте на необитаем остров, най-вероятно сте самотник. Не сте против общуване, но не сте готови да бъдете заедно с някой друг. Повечето от времето си искате да живеете в собствени темпове и да решавате дали да приготвите нещо за вечеря или да отидете на ресторант, да отидете на кино или да прекарате вечерта с книга.

4. Ако в миналото сте имали романтична връзка, какво чувствахте, когато тя приключи?

loading...