Как да станем свръхинтелигентни и успешни? С 15 минутно упражнение за мозъка

Как да се научите да намирате  нестандартни  решения в трудни ситуации? Как ученици, студенти, бизнесмени и безработни да накарaт  своя собствен мозък да работи така, че информацията да...

1928 0

Как да се научите да намирате  нестандартни  решения в трудни ситуации? Как ученици, студенти, бизнесмени и безработни да накарaт  своя собствен мозък да работи така, че информацията да се възприема лесно и бързо, а  отговорите на трудните въпроси и изходи от трудни ситуации да идват сами? В това ще ви помогне тренировка на мозъка.

Човешкият мозък по сложност и функционалност превъзхожда всеки компютър, трябва само да се възползвате от това. Животът често ни представя предизвикателства, които изискват иновационни решения и обширни познания. Това се отнася не само за учене  или работа, а дори и в личните взаимоотношения често се изискват оригинални подходи.

Методи за обучение на мозъка

Четете, учете нова информация, учете се, запаметявайте и  размишлявайте. Постоянната активност е отличен  „тренажор“ за мозъка.

Има едно  отлично упражнение за тренировка на мозъка, за което са необходими само 15 минути на ден:
Вземете четири листа обикновена хартия;

на единия лист напишете някакъв текст;
на  следващия  лист го напишете от дясно на ляво;
на третия – с  лявата ръка в обичайната посока;
на четвъртия – с лявата ръка от дясно на ляво.

Отначало да пишете с непривичната ръка и  в обратната посока ще ви бъде много трудно, но бъдете търпеливи, концентрирайте се и скоро  записът на четвъртия лист ще бъде почти същия като на първия.

Това упражнение кара мозъка да  използва  тези области, които в ежедневието не са активни и са отговорни за нестандартното мислене.

Това със сигурност ще ви помогне да се превърнете  в много успешен човек във всички сфери на живота.

loading...