Как правилно да започнете деня си

Защо съществува утрото? Всеки има своя собствена представа за началото на деня, обаче, много велики хора са съгласни за едно нещо. Като правило, първите лъчи на слънцето не...

198 0

36576702Защо съществува утрото? Всеки има своя собствена представа за началото на деня, обаче, много велики хора са съгласни за едно нещо. Като правило, първите лъчи на слънцето не трябва да ви заварват в леглото, защото още от  сутринта трябва да направите много важни неща и да започнете деня си правилно.

Сутринта трябва да се измиете, закусите, освежите,  за  да работите добре. Но това не е всичко.

Станете с първите петли

Това е важно – да се става рано. Всеки знае, че времето е ценно, защото то е един от най-важните ресурси, които не могат да бъдат подновявани. Великите хора винаги стават по-рано от останалите, а някои не спят, например  Леонардо да Винчи. Той е дремал петнадесет минути на всеки час, и продължавал да работи през нощта. Той така искал да свърши толкова много неща, че решил да   намали времето за сън до минимум.

Разбира се, не е задължително да се откажете от съня, като да Винчи, но защо да не сте по-дълго време буден? Опитайте се да ставате 15 минути по-рано от обичайното, и след това всяка седмица да увеличавате това време.

Заемете се развитието си

Смята се, че рано сутрин Вселената създава най-благоприятни условия за развитието на човека. Това се отнася за изучаване на нови неща и постижения. Така например, известният американски състезател, най-универсалният спортист на планетата и многократен  победител на CrossFit Games, Rich Froning, започва деня си с изучаване на Библията. Много хора използват сутринта за медитация, йога и т.н.

Направете план за деня

Всяка сутрин  също така трябва да организирате своя план за деня. Помислете за това, кое е важно да се направи днес, на първо място, и кое след това. Президентът на Съединените щати, Benjamin Franklin е започвал деня си в 5 часа сутринта с това, че се измивал,  молел се и си обмислял плановете за деня: „Какво добро ще правя днес  за  Всемогъщия Бог?“.

Лев Толстой в бележките си за усъвършенстване на личността  пише: „Всяка сутрин определяй за себе си всичко, което трябва да направиш за целия ден и изпълнявай всичко определено, дори в случай, ако определеното ще причини някаква вреда“.  Това не само тренира волята, но също така помага правилно да се определят задачите за деня.

Правилна закуска

Учените продължават да вярват, че закуската е най-важното хранене. Хората, които пропускат закуската, са по-склонни към развитие на затлъстяване, диабет тип 2, както и всички свързани с това заболявания. Опитайте се да ядете здравословни храни, с избягване на големи количества кафе, сладки напитки и преработени храни. Здравословната закуска ще ви даде енергия и желание да продължите напред.

Стартирайте позитивна вълна

Помогне на тези членове на вашето семейство, за които   сутринта е по-тежка.  Обсъдете с тях започващия ден и техните планове. Кажете им, ако знаете как да направят нещо  по-добре, пожелавайте им хубав ден и се усмихвайте. Можете да започнете позитивнaта вълна с вашето семейство и може би това ще се разпространи сред  повече хора.

loading...