Как цял град премина на слънчеви батерии и се отказа от бензина

В Япония построиха най-екологичния   град в света. Всички къщи използват  слънчева енергия, потреблението на вода е намалена  с 30%, а  вместо  обществен транспорт се използват  електрически велосипеди....

763 2

В Япония построиха най-екологичния   град в света. Всички къщи използват  слънчева енергия, потреблението на вода е намалена  с 30%, а  вместо  обществен транспорт се използват  електрически велосипеди.

Неотдавна се състоя церемонията по официалното откриване на „умния“ град Fujisawa. Fujisawa Square SST е архитектурен комплекс, който се намира на централния площад на града. Оттам се управляват  всички обекти от инфраструктурата на града. Във Fujisawa вече се появииха първите жители, а  градът е разчетен за 3000 човека и 1000 домакинства.

Повече от 30% от електричеството   се произвежда от   алтернативни възобновяеми източници, на първо място – за сметка на слънчевите батерии. Това  намалява въглеродните емисии със 70%. Консумацията на вода също е намалена с 30%. В

2

loading...


Коментари

2 comments

  1. Костов Отговор

    Това екологично „чудо“ струва само $ 500 000 на домакинство…

  2. kis_sova Отговор

    500 000 на домакинство за 100 г, минимум. Това са поне 3 поколения. В „цената“ са включени и всички градски удобстава, но не и спестените такива за 100 години, минимум.