Как Умът ни манипулира

mind-control

Помислете за едно разглезено дете, какво се случва, когато то не получи това, което иска? То крещи и вика, докато не постигне своето. Това е форма на манипулация,...

454 0

Помислете за едно разглезено дете, какво се случва, когато то не получи това, което иска? То крещи и вика, докато не постигне своето. Това е форма на манипулация, тишината и спокойствието или желанието на детето. Едно от двете. Разбира се, не можем да обвиняваме детето прекалено много, защото в повечето случаи, родителите са били достатъчно глупави и възнаграждават този тип поведение.

Умът ви е точно като това разглезено дете, държи вашето щастие за заложник и не спира, докато не получи своето. Когато не успеете да получите това, което желаете, страдате и пак страдате. Всеки път, когато попаднете в клопката на Ума, затвърждавате тези пътища. Неизпълнено желание – страдание и пак и пак и пак.

Заобиколени сте от илюзията, че всичко е хаос, мъка, страдание. Щастието ви става като морков на пръчка, контролирана от Ума, хапвате по-мъничко, колкото да не умрете от глад, но пък и Умът ви създава хиляди нови желания още по-бързо. inspire4-300x300

Желанията не са лоши или неправилни. Желанията са като огън. В съчетание с осъзнаване, и когато са в хармония с душата, те се превръщат в огнена страст в живота ви. Желанието е нещо, което се използва с внимание и много грижи, иначе ще ви изгори.

Умът вярва, че прекалено хубаво не е на хубаво. И тука е много тънкият момент, когато се откажете от желанията си, печелите това, от което имате най-много нужда – Любов. Любовта е нашето основно състояние, но го пропускаме, когато гоним илюзорни цели.

За да започнете да виждате по-ясно – придобивайте нови знания, медитирайте. Когато медитирате, спирате да наливате масло в огъня на желанията, спирате да възнаграждавате ума. Забавяте темпото и си давате заслужена почивка. И това може да не е само по-време на медитация, а и във всеки един момент от живота.

Дълбокото осъзнаване става присъщо за всеки един аспект от живота ви и печелите нещо много по-ценно от всичко, което се съдържа в ума.

Източник: Spirit science

loading...