Како хората се превърнаха в маймуни

Ако вашето дете се прави на маймуна – не бързайте да му се карате. Може би то просто усвоява перспективна индийска професия. Маймуните са известни със  способността им...

232 0

63544676513Ако вашето дете се прави на маймуна – не бързайте да му се карате. Може би то просто усвоява перспективна индийска професия. Маймуните са известни със  способността им да имитират човека.  Благодарение на еволюционната ни близост с тези животни. Индия е решила да използва нашите прилики и предложила на  хората да имитират маймуни.

Работата е там, че в тази страна маймуните особено много се почитат за приликата им с бог Хануман. Въпреки това, те създават на хората много проблеми. В околностите на индийските градове се вихрят множество банди  маймуни.

Известни са случаи, когато те атакуват офиси и унищожават важни документи.

Убийството на маймуни от гледна точка на индийците  е недопустимо, така че остава  само да бъдат изплашени. В Делхи властите обявиха необичаен експеримент. Възрастни  мъже  били наети от администрацията на града, за да плашат маймуните, които напират да влязат в  сградата на градския парламент. Задачите на работниците, чиято длъжност буквално се превежда като „човек-маймуна“,  е да  се превъплъщават в маймуни, с цел да ги плашат.

Скачащите и  крещящи мъже, маймуните приели за  по-големи и по-мощни сродници, и вече не смеели да стъпят на тяхна територия. Мъжете- маймуни показали своята  ефективност. В края на експеримента  били наети на  работа 40 мъже с месечна заплата от $ 150.

loading...