Каква е ролята на България? (астрологичен поглед)

Като Теле с асцендент и Луна в Козирог, сме с очи – доларчета. Човек има стремеж към много пари обаче, предимно за да контролира. Жаждата за пари, отвъд...

467 0

Като Теле с асцендент и Луна в Козирог, сме с очи – доларчета. Човек има стремеж към много пари обаче, предимно за да контролира. Жаждата за пари, отвъд нуждите на физическото тяло (за храна, покрив) нерядко (но разбира се, не винаги) произлиза от чувство за малоценност.

Първата основна черта на всеки българин. В астрологията оста е Телец – Скорпион е оста на собствената/чуждата стойност/цена. И двата знака имат нужда от контрол, материален или емоционален, за да докажат своята.

Сякаш с парите можеш да си купиш спокойствие и статус. Хората, които мислят така обаче, ставайки богати, с ужас установяват, че нито могат да контролират материята с парите си (една вълна цунами ще залее и колибата и имението еднакво лесно), нито емоциите на другите (“ще ти купя всичко, стига да си моя/мой”), както и своите (“ще си купя …. за да съм щастлив”).

Така колкото повече печелят, толкова по-нещастни се чувстват и всъщност – извън контрол. Затова висшето проявление на двата знака се свързва с вярата (Буда е бил Телец, а Скорпион е висш духовен знак, свързван с символите феникс и орел), защото това дава ултимативната сигурност и стойност, които никой не може да ти отнеме.

Обръщайки поглед към цялата ни държава и народ, който е със силни материални ценности (бидейки зодия Телец с Луна и АСЦ Козирог), нямам търпение да видя какво ще се случи с България, когато като народ, обърнем монетата и впрегнем цялата си енергия в посока вяра и духовна сила. Звучи като утопия, като нещо, което никога няма да ни се случи, предвид факта, че още масово сме скептици, въпреки всички учители и пророци, които са ходили по нашите земи (Петър Дънов, Слава Севрюкова, Ванга), но аз вярвам, че сме много близо. Не вярвам, че не сме вярващи. Вярвам, че не си го признаваме.

В момента България се поляризира (както и всяко друго място по света). Едните хора избират да тръгнат по пътя на духа, използвайки материята само като слуга, а не като господар, фокусирайки се върху всичко в емоционалния им свят, което не е наред и има нужда от вниманието им, а другите хора избират да си затворят очите, ушите и сърцата за нетленната си природа и продължават да трупат популярност, власт и пари, само за да докажат на себе си и на другите, че струват нещо (чувството за малоценност, което споменах), като заглушават гласа на детето със залъгалки, под формата на различен тип адикции (от шопинг, през алкохол и наркотици, до телевизия, сериали, гейминг или други методи за разсейване).

Преходът е плавен, но много дълбок. Всеки от двете групи ще бъде поставян пред изпитания, всеки ден, за да затвърди позицията си или да се придвижи стъпка напред или назад. Сигурна съм, че българите ще предприемат крачка напред, особено когато станат свидетели на хаоса в целия свят. Както се казва, всичко е до време и всеки е атеист, до момента, в който животът му не бъде пряко застрашен. Смятам, че няма да се стигне до крайни мерки обаче и България от тъмно кълбо, рязко ще разкрие такава светлина, че ще бъде като лъч, към който всички, от цял свят, ще бъдат привлечени, в търсене на спасение.

Ако трябва да разглеждам рождената карта на България, както я разглеждам при човек, бих казала, че този човек е роден, за да бъде гений. Творчески гений, който може да внесе висшето знание и да го приложи на материално ниво. Заради тази Луна в Козирог и този Северен възел и Сатурн в Рак, бичът на нацията е склонността към самосъжаление и емоционално изнудване, което крием под фасадата на сериозния и оправен човек, който винаги ще помогне на някой в нужда. Но всъщност истинската ни нужда е да ни бъде помогнато. Спасителят иска да бъде спасен. Иска ни се да не ни се налага да се справяме със суровата реалност и понеже мразим да ни наричат слаби и лигави (десцендент Рак), ставаме горчиви, скептични, цинични и черногледи. Козирог е това, което приемаме в себе си – черния цвят.

loading...