Какво има в „прословутите картофки“ на McDonald’s

McDonald’s french fries

Преди време McDonald’s публикува „прозрачно видео“, в което разкрива тайната на приготвянето на известните пържени картофи. Видеото включва известният „разбивач на митове“ Grant Imahara, който проследява детайлно процесаи...

253 0

Преди време McDonald’s публикува „прозрачно видео“, в което разкрива тайната на приготвянето на известните пържени картофи.

Видеото включва известният „разбивач на митове“ Grant Imahara, който проследява детайлно процесаи какви съставки се използват за приготвянето на пържените картофи. Списъкът включва 19! съставки, като някои от тях се използват по два пъти в различни етапи на приготвянето. Видеото се опитва да изчисти имиджа на McDonald’s, като компанията в  публично съобщение до Global News казва: „След внимателен анализ и водени от грижата за нашите клиенти, McDonald’s създаде онлайн, интерактивна платформа за изясняване  на всички въпроси от страна на нашите клиенти.“

Независимо от това как McDonalds се опитва да убеди обществото, че храната им е безопасна, то е странен  фактът, че се използват  19!? съставки, за да се направи нещо толкова просто като  пържени картофи.

Списъкът включва силиконов химикал, наречен Dimethylpolysiloxane, който се използва за производството на шампоани и контактни лещи! Интересен факт също е и това, че в Англия се използват само 5  от 19-те съставки за приготвянето на пържените картофи!

Ето ги и съставките:

 

ingredients
По материали на чуждестранния печат

loading...