Никога не споделяйте плановете си! Ето и защо

Важно е да запомните, че ако вие критикувате някого, вземете лошата карма и лошите качества на характера на човека. Така действа законът на кармата. И също така придобивате...

31311 2

Важно е да запомните, че ако вие критикувате някого, вземете лошата карма и лошите качества на характера на човека. Така действа законът на кармата. И също така придобивате качествата на личността, която хвалим.

Затова Ведите казват винаги да се говори за Бог и за светиите и да се възхваляват. Това е най-лесният начин да придобиете божествени качества. Това означава, че ако искате да придобиете някои качества само трябва да прочетете за някой светец, който ги притежава, или с някой да ги обсъдите.

Отдавна е отбелязано, че придобиваме качествата на този човек, за който си мислим и говорим.

Затова дори и западните психолози препоръчват да се мисли и да се говори за успешни и хармонични хора. Но колкото повече проявяваме егоизъм и завист, толкова по-трудно можем да говорим за някой добър човек. Ние трябва да се научим да не критикуваме никого.

Лекар споделя, че имал пациент, който по хороскоп в определена година трябвало да има сериозно заболяване, но всичко у него било наред.

Лекарят го попитал какво е започнал да прави през тази година. Той заявил, че дал обет да не критикува хората. И наистина забелязал, че животът му се е подобрил, а неговата духовна практика достигнала ново ниво.

loading...


Коментари

2 comments

  1. Пламен Отговор

    Това се отнася за източните общества, където се стремят към лично съвършенство,за да прекъснат по-бързо безкрайните цикли на прераждане и да се слеят с Бог. Ние имаме друг подход- усъвършенстване на обществото. .

  2. КОТКАТА Отговор

    Охххх, просто е ПЕЧАТНА грешка, какви речници ви гонят??????!!!!!!!
    ВЗЕМАТЕ трябва да пише в заглавието (а не заповедната форма ВЗЕМЕТЕ!)
    Аман от олигофрени, които не четат, а бързат да се покажат „колко са умни“ :((((((((