Кармата във връзките ни: предопределено ли е всичко между нас?

Бракът с кармична предопределеност неминуемо съществува, защото не само той, а всяко наше дори мимолетно запознанство, е неслучайно и изначално свързано в сложните преплитания на съдбата на душата....

708 0

В такава раздяла няма нищо тревожно, фатално и неприемливо. Обикновено ако тя не е преминала съвсем деликатно и някой от партньорите се чувства все още засегнат, то със сигурност бързо отношенията пак могат да преживеят оздравяване или възраждане, тъй като сродната душа е душа, която познаваме от дълго време и през много прераждания и има положителна, поощряваща роля в нашия живот. Ние се нуждаем от контакт с нея и сме склонни да се опитваме да я задържим в живота си по някакъв начин.

Има и трета група души, с които слизаме на земята и с които сме предопределени да станем близки, да съградим заедно семейство и дом. Това са кармичните партьори.

Те не са винаги приемани като проявление в живота ни еднозначно и положително. В повечето случаи тези души са наши учители по търпение, издръжливост, воля, смирение, покорство и себеотрицание. С тях се живее трудно и често конфликтите не се коригират в един живот, а продължават като кармична окова да прозвънтяват през повече превъплъщения. Тези хора са наши противоположности. Не се държат според очакванията, тайните ни надежди и молби.

Душите- партньори развиват качества, които са различни от нашите, а уроците им са от съвсем друго естество. Пример за това колко двама души могат да са различни в един брак, са онези изградени съюзи- напрегнати и нехармонични, в които единият партньор е прекалено деспотичен, арогантен, ограничаващ свободата на другия, например. Това е така, защото развива с отклонение поставената му кармична задача да бъде лидер, да прояви характер и да накара другите да се съобразяват с него. Той трябва да бъде навярно и предимно отговорен за издръжката на семейството си и да поема тежки отговорности при критични ситуации. Другият партньор пък трябва да развива качествата на живот, който да протече в сянка, в покой и в който да интегрира урока за грижата за другите- да се смирява и подчинява.

Когато и двамата не разбират своите собствени уроци правилно, често се обвиняват взаимно и сочат с пръст грешките на другия. Това е така, защото са в конфликт първо с ролята, която им е поверена да изпълняват, и не могат да научат своя духовен урок.

Брачният съюз на такива души е нестабилен, а според техни приятели те са изглеждали като идеална двойка в началото на връзката си. Това може да се обясни с нуждата от сблъсък с противоположността в нашата индивидуална съдба. Инстинктивно и интуитивно търсим някой, който се различава много от нас, за да научим по-бързо още нещо от неизчерпаемия свят на различни душевни състояния-уроци.

По принцип души, които харесват различните от тях партньори, са по-смели, ученолюбиви и търсещи съзнания. Стремят, се дори леко прибързано и авантюристично, към новото и непознатото. Характерно за тях е, че така се забъркват не с по-лоши хора, а с такива, които имат различна програмна схема за уроци, а житейското им съприкосновение с тях ражда карма, която отеква през различни превъплъщения и която ги среща отново и отново със същите партньори-души.

Появата на дете в едно семейство е сигурен знак, че душите на двамата родители се познават от редица прераждания и имат да изкупуват своя нелека карма.

Каквито и хора да срещаме в живота си, връзките ни с тях трябва да ни направят по-събудени и изпълнени с чувство на прозрение. Никога не трябва да забравяме да бъдем добронамерени и да устоим на желанието за отмъщение, ако бракът ни се разпадне по вина на партньора.

Росица Костадинова

loading...