Кения сваля цената на тока си с 50%

Кенийският президент Ухуру Kenyata (Uhuru Kenyatta) откри  електроцентралата  Olkaria IV –  най-голямата геотермална електроцентрала в света, за да добави 140 мегавата към националната си  мрежа и да намали...

358 0

Кенийският президент Ухуру Kenyata (Uhuru Kenyatta) откри  електроцентралата  Olkaria IV –  най-голямата геотермална електроцентрала в света, за да добави 140 мегавата към националната си  мрежа и да намали цената на електроенергията с 30% до края на този месец, и с 50% от началото на следващата година.

Олкарие е  район, разположен на юг от езерото Найваша в Great Rift Valley в Кения, Африка. Благодарение на специалната си геоложка позиция, Олкария е много активен от геотермална гледна точка. Регионът е с прогнозна обща мощност от 2000 MW, което е два пъти повече от необходимото търсене в цялата страна.

Като цяло, Кения, по предварителни оценки, разполага с ресурси за геотермална електроенергия в диапазона от 7000 до 10 000 MW в долината Рифт. Като част от плана Vision 2030 се предвижда да бъде получен достъп до 5000 MW от този капацитет към 2030 година.

loading...