Китайска медицина: С белите дробове се свързва тъгата, с черния дроб – яростта

Според китайската медицина, основните причини за заболяванията са емоциите, а всеки орган има своя емоция. Земя, огън, вода, въздух и метал са основните пет елемента, които китайците вярват,...

3696 0

Според китайската медицина, основните причини за заболяванията са емоциите, а всеки орган има своя емоция.

Земя, огън, вода, въздух и метал са основните пет елемента, които китайците вярват, че има във всяко човешко тяло. Според техните твърдения, е необходимо да се поддържа баланса на всички елементи за добро здраве.

Ако забележите, че имате дрезгав глас, това е най-често причина, че имате ниско ниво на енергия в белите дробове . Червените очи показват проблеми с черния дроб , а бледост лицето на недостиг на кръв и енергия в далака. Не трябва да се учудите от факта, ако жената не може да забременее, да са виновни бъбреците.

Според китайската медицина, основните причини за заболяванията са емоциите, а всеки орган има своя емоция. С белите дробове се свързва тъгата, за черния дроб – яростта, за бъбреците – страха, за стомаха – грижите. Всеки орган има и свой вкус. Така, белите дробове искат подправки и люто, черния дроб – кисело, далака – леко, а бъбреците – солено. Органите, смятат китайските лекари, има и собствен енергиен маршрут.

Бъбреците – централен орган на тялото

loading...