Когато избираш мечта, погледни към сърцето си!

Каква е разликата между намерение и методът за постигането му? Намерението е това, което искаме, което наистина желае нашето сърце. Методите от своя страна са начините да го...

455 0

Каква е разликата между намерение и методът за постигането му?

Намерението е това, което искаме, което наистина желае нашето сърце. Методите от своя страна са начините да го получим. Те могат да са всевъзможни действия, информация, неща и видовете поведение, които използваме за да стигнем до там.

Вашето намерение може например да е „Искам да отида на море“, а методите за това да са автомобил, влак, автобус, дори каруца, велосипед, скейтборд или друго превозно средство. За всяко намерение има множество различни методи за постигането му. Някои по-обичайни, други не толкова.

За разлика от целта ни, която сме открили за себе си, намеренията ни са плод на нашия собствен избор. Ако например вашата цел е посоката „запад“, намерението ви може да е свързано с всяка конкретна дестинация на запад, която изберете.

Защо е важно да разберем тази разлика? Какво общо има тя с осъществяването на мечтите ни?

Ако попитате някого, защо не е постигнал мечтите си, той вероятно ще ви изброи редица проблеми: недостатъчно средства, информация, връзки и какви ли не други обстоятелства. Истината обаче е, че всички те са просто погрешни методи за осъществяването на мечтите. И следователно могат да се променят.

Много хора оставят методите си да определят дали ще постигнат техните намерения. Това е фундаментална грешка.

Как да променим това? Просто променяме методите!

Причината мнозина около нас да се чувстват неудовлетворени от живота е, че те прекарват времето си използвайки едни и същи методи. Все едно да преподреждате отново и отново столовете на борда на печално известния пътнически кораб Титаник. Без значение колко добре ще го направите, резултатът ще е един и същ.

Истината е, че ако правите това, което винаги сте правили, ще получите онова, което винаги сте получавали.

loading...