Когато ви се струва, че нямате избор как да живеете, спрете!

Всеки търси щастието, но много малко хора осъзнават, че външните придобивки – мечтаната къща, новата кола, престижната работа или изисканите приятели – могат да ви донесат само временно...

547 0

Всеки търси щастието, но много малко хора осъзнават, че външните придобивки – мечтаната къща, новата кола, престижната работа или изисканите приятели – могат да ви донесат само временно удоволствие. Вещите, хората и работните места идват и си отиват. Само когато откриете истинската цел на живота си, ще намерите вътрешен покой.

Вашите съкровени желания

Сърдечните заболявания, които причиняват най-много смъртни случаи в САЩ, могат да бъдат предизвикани и от други фактори освен затлъстяването и високите нива на холестерол в кръвта. Тъй като тялото, умът и духът са едно цяло, емоционалните и умствените ви състояния имат кумулативен ефект върху вашето здраве и благополучие. Ако вътре във вас бушува вътрешен конфликт, защото дълбоко в себе си знаете, че вършите нещо, което не искате, това няма как да не ви стресира.

Ако имате напрегнат начин на живот, имунната ви система отслабва. Тялото ви реагира, като се разболява или проявява други болезнени симптоми. Когато изпитвате болка, може да решите да я облекчите с наркотици или алкохол, които само да влошат здравето ви.

Ако сте напрегнати и неуравновесени, твърде вероятно е да не осъзнавате какви са съкровените ви желания. Поради това правите избори, които не са за ваше добро. Лесно е например на попаднете на неподходяща за вас работа или да прекарате часове в пазаруване на неща, от които нямате нужда. Задлъжняването е високата цена, която плащате за своето щастие. Или може да не осъзнавате какво е важно за вас и затова да попадате на неподходящи партньори.

Желанието ви за живот се превръща в цинизъм и примирение, ако машинално ядете, работите и спите всеки ден. Лесно се депресирате и изпадате в криза.

Живейте пълноценно

loading...