Кои алкохолни напитки могат да подобрят здравето

Young women with cocktails in club or Bar

Независимо, че повечето лекари говорят негативно за употребата на алкохол, не го изоставяйте напълно (особено днес). Ако е с мярка и правилно подбран, то той ще допринесе за...

518 0

Независимо, че повечето лекари говорят негативно за употребата на алкохол, не го изоставяйте напълно (особено днес). Ако е с мярка и правилно подбран, то той ще допринесе за осезаеми ползи на здравето.

При заболявания на сърдечно-съдовата система е добре да се пие  червено вино, защото компонентите на червени сортове грозде имат положителен ефект върху съдовия тонус. Трябва да бъде  изключено шампанското,  което причинява подуване на корема водещо  до натиск върху вътрешните органи и сърцето.

Ако страдате от високо кръвно, то  няколко ликьорни чашки коняк ще  помогнат за облекчаване на спазмите на кръвоносните съдове и ще подобри притока на кръв. За хората с ниско кръвно е по-добре да използват ром.

За пациентите с диабет е препоръчителна водката. Не съдържа захар, екологично чиста е.

За пациенти със склонност към алергии не е препоръчително да пият сложни коктейли, в които не знаят какво има.

Шампанското има и някои ползи. Французите го ползват за лечение на простуда и грип, смес от 100гр. топло шампанско, ябълков сок и мед.  То съдържа магнезий и селен, които облекчават умората и подобряват имунитета.

loading...