Кои навици удължават живота?

navici

Учените се опитват да установят с точност, кои наши навици могат да увеличат или съкратят живота ни. И понякога заключенията са доста изненадващи… Точността – учтивостта на здравите...

520 0

Учените се опитват да установят с точност, кои наши навици могат да увеличат или съкратят живота ни. И понякога заключенията са доста изненадващи…

Точността – учтивостта на здравите хора

Постоянните закъснения за работа, за среща, да прибереш детето от училище са лош навик. Но се оказва, че този лош навик има не по-малко лош ефект и върху продължителността на живота! Закъсняващите хора са нервни, никога не довършват работата си спокойно, вечно някой друг им е виновен. Всичко това води до стрес, според последно проучване на британски учени, а оттам и до съкращаване на живота с минимум 3 години!

Никога не е късно да започнете…

Друго изследване на Универитета в  Бат (Великобритания) доказва, че никога не е късно да започнете да изграждате „добри“ навици.

Те установили, че мъжете и жените, които отделят средно по 25 минути на ден за физическа активност като : колоездене, плуване или просто ходене, средно с 50 % по-малко посещават лекар или се нуждаят от рецепта за лекарства. И най-важното – средната продължителност на живота  им е бил 78 години!

Научете се да медитирате

Изследователи от Carnegie Mellon University (Пенсилвания, САЩ) са установили, че навика да медитираме  25 минути на ден намалява стреса, което може да удължи живота ни  от  2 до 5 години. Нещо повече, не се  изисква да практикувате някакви трудни медитативни практики. Просто  седнете или легнете удобно, отпуснете се и се съсредоточете върху дишането си. Такива медатации нормалиризират хормоните и балансират организма.

loading...