Компанията Festo създаде роботи- мравки и пеперуди (видео)

Инженерите на компанията Festo, които разработиха робот- кенгуру и робот- птица, представиха няколко нови продукта. Всички те ще бъдат показани на изложбата Hannover Messe в средата на април....

526 0

Инженерите на компанията Festo, които разработиха робот- кенгуру и робот- птица, представиха няколко нови продукта. Всички те ще бъдат показани на изложбата Hannover Messe в средата на април.

Компанията ще представи малка колония от роботи- мравки, улавяне, построено по аналогия с езика на хамелеона, и няколко миниатюрни летателни апарата под формата на пеперуди.

Роботите BionicANT (ANT в този случай означава Autonomous Networking Technologies) не само изглеждат като истински мравки, те са способни по същия начин, както мравките, да работят за изпълнение на конкретни задачи заедно.

Всеки робот взема решение независимо от другите, но всички негови решения са предмет на една обща цел. BionicANT има пиезокерамични „мускули“, които задвижат челюстите и крайниците. Роботът е оборудван с две камери и оптичен сензор от компютърна мишка. Дължината на всеки BionicANT е 13,5 см. Устройството работи с две батерии по 7.2V. Те се презареждат, когато мравката докосва с антените си металните ленти на оградата.

loading...