Кортежът на Обама спря на червен червен светофар

Кортежът на президента Барак Обама спря на червен сигнал на светофара на Пенсилвания авеню в центъра на Вашингтон, съобщиха журналисти, придружавали ръководителя на Белия дом за кратко пътуване...

203 0

Кортежът на президента Барак Обама спря на червен сигнал на светофара на Пенсилвания авеню в центъра на Вашингтон, съобщиха журналисти, придружавали ръководителя на Белия дом за кратко пътуване през столицата.

Внимателни репортери забелязали, че шофьорът на колата на американски президент всеки път изчаквал  зелен сигнал,  докато карал високопоставения си пътник. Участъкът от пътя, по който е пътувал  Обама, изобилства от светофари, което често забавя потока с автомобили.

Обикновено за кортежа на  президента се спира движениeто по улиците. Този път изненадата на журналистите била толкова голяма, че те предположили, че има  промени в правилата за безопасност за първото лице на страната, но не са получили официално потвърждение за това.

Американският президент се движи със специална кола, която има собствено име – „The Beast“. Бронираната лимузина на  General Motors, е на базата на платформата на товарния пикап  GMC TopKick – най-бронираният и защитен в  света. Бронята на  вратите (20см) и прозорците (12 см) издържат на  директни изстрели от едрокалибрени оръжия. „Звярът“ тежи повече от осем тона, дължината му е  5.5м.

Колата пътува по света със своя собственик. За превоз се  използва специално оборудван транспортен  самолети C-17 Globemaster. В гаража на Обама има няколко копия на „The Beast“.

loading...