Котката и Абсолютно независимата жена

Живяла някога Абсолютно независима жена. Тя станала такава – напълно независима, преди около година. С което  ужасно се гордеела. Тя се събуждала с будилника и никога не се...

438 0

Живяла някога Абсолютно независима жена. Тя станала такава – напълно независима, преди около година. С което  ужасно се гордеела.

Тя се събуждала с будилника и никога не се излежавала  в леглото.  Било и все едно: да пие кафе или чай, тя преодолявала дълго зависимостта си от кофеина. И я преодоляла, като в същото време премахнала от  диетата си всичко сладко, калорийно и неполезно. Затова  пиела сутрин  вода и хапвала безсолна и неподсладена овесена каша.

Тя скъсала с приятелките си, защото не искала да зависи от тях.

Тя била напълно безразлична към шопинга – и никой не можел да я обвини, че може да се радва на някакви си лъскави парцалки. Какво ти пазаруване! Тя не си губила ума и по мъжете. Откакто изгонила своя любим (а в действителност почти станала зависима от него), минали много месеци.

Накратко, Абсолютно независимата жена чувствала, че още  малко – и ще стане идеалната жена.

Събота сутринта чула зад своята врата някаво шумолене. Тя отворила. Едва държаща се на краката си от умора, на прага стояла Котката. Жената се втренчила и ахнала:

– Ти?! Но … Как? 400 км?!

– Вървях една година – и котката влязла в къщата.

– За какво?

– Доскуча ми- котката вдигнала очи. – Не мога да живея без теб, нито без нашия дом, нито без нашия мъж. Между другото, къде е той?

loading...