Кралят, който управлява по Skype, остана без четири корони

„Крадци са откраднали четири корона на африкански крал, който се преместил   в Германия, след като се влюбва в тази държава по време на посещението си по програма...

429 0

„Крадци са откраднали четири корона на африкански крал, който се преместил   в Германия, след като се влюбва в тази държава по време на посещението си по програма за обмен на студенти,“ – пише кореспондентът на The Times Дейвид Чартър за кралят на племето еве в Гана.

66-годишният крал Тогбе Нгорифия Сефас Коси Банса,  връщайки се у дома си вечерта,  открил, че е бил ограбен. „Повечето от кралските регалии, включително корони и златни ланци на неговите дядовци били изчезнали,“ – се казва в бележката.

„Крал Банс пристига  в Германия през 1970 г. като стажант механик и сега е собственик на автосервиз,“ – казва авторът. Той е коронясан през 1992 г., когато дядо му умира, а баща му и по-големия брат като  левичари, според местните стандарти не били годни да управляват. Сега той прекарва по  няколко часа всяка нощ в разговори по Skype или по телефона, определяйки племенната политиката и решавайки   спорове.

Източник: The Times

loading...