Ку клукс клан канят в редиците си и афроамериканци

В състава на новото тайно общество от бели националисти Ку Клукс Клан в близко бъдеще може да се присъединят  и афроамериканци, както и членове на сексуалните малцинства и...

326 0

В състава на новото тайно общество от бели националисти Ку Клукс Клан в близко бъдеще може да се присъединят  и афроамериканци, както и членове на сексуалните малцинства и мюсюлмани.

Ултрадясната организация в САЩ, която със силови  методи утвърждава екстремистките си идеи  за превъзходството на бялата раса, за първи път се е решила да върви в крак с времето и да отстъпи от своите принципи, обявявайки се за  свобода на религията, расовата принадлежност и сексуалната ориентация, като по този начин ще  премахва бариерите за  приемане в редиците си на нови съратници, съобщава The Independent.

Инициатор на радикалните промени е  един от офицерите на Ку Клукс Клан John Abarr. Той обяви намерението си да организира в Монтана нова група, наречена „Рицарите на Скалистите планини“, „която се дистанцира от своето пропито с  омраза агитационно минало“, което, както е известно, включва линч, изгаряне на кръстове и яростен  расизъм. Според Abarr, новият Ku-Клукс-Клан се създава  „за силна Америка“.

loading...