Кутията на Пандора: Нерешените емоционални конфликти

„Ако ние не си даваме сметка какво се случва вътре в нас, отвън ни се струва, че това е съдба.“ Карл Густав Юнг Човешкото тяло е уникално и...

1304 0

„Ако ние не си даваме сметка какво се случва вътре в нас, отвън ни се струва, че това е съдба.“

Карл Густав Юнг

Човешкото тяло е уникално и неповторимо, и, изглежда, е създадено от свръхестествена сила.

Работата на органите и клетките е възхитителна в своята точност. Всички системи работят перфектно, те са свързани помежду си в една завладяваща комбинация от фини механизми. С управлението им се занимава централната нервна система.

Когато възникне събитие, което човек не може да приеме на психично ниво, мозъкът, за да го неутрализира, го „опакова“ в подсъзнанието.

Създавайки кутията на Пандора, организмът се опитва да спаси себе си сега, с надеждата, че разтегната във времето стресовата реакция ще загуби силата си. И така и се случва, но ако такова събитие се случва отново и отново, зърната ще покълнат върху подготвената почва. И, както често се случва, малката снежинка предизвиква лавина. Tялото разумно опакова стреса по определен логичен начин.

Всичко, което е свързано с движението, се отлага в нервната и опорно-двигателната система. Проблемите с противоположния пол или с наследствеността – в репродуктивната система.

loading...