Ти си Късметлия!

kysmetliq

Живеем във време на безграничен избор. Едва ли човечеството помни някога в своята история период на повече изобилие, възможности и благоденствие. Не че преди век или два човек...

487 0

Живеем във време на безграничен избор. Едва ли човечеството помни някога в своята история период на повече изобилие, възможности и благоденствие. Не че преди век или два човек не е разполагал със своя личен избор или да е бил лишен от изобилието на Живота. Но същият този човек дори не е и сънувал, дори в най-смелите си мечти, че някога ще може да полети. Че ще може да прекоси цял континент за броени часове. Или че неговото съобщение ще достигне близките му в същата секунда, в която го е изрекъл.

Едва ли си е представял, че изобилието от храна и вода може да бъде навсякъде около него. Не е и сънувал за безграничното информационно изобилие, книгите, интернет и неограничените възможности на автомобила, дори електричеството и удобните пътища. И би дал всичко за едничката възможност да спаси детето си от смъртоносна болест, за всичките средства на медицината, антибиотика или имунизацията, които в голяма степен възвръщат силите и живота.

Всеки, който СЕГА чете тези редове, е роден с КЪСМЕТ! Толкова огромен късмет, че негов дълг е да бъде щастлив и благодарен.

Живеем във време на МИР! Поне сред преобладаващата част от човечеството. И да имаш този шанс, е нещо много ГОЛЯМО!

Още откакто светът се помни, историята му е белязана от нестихващо насилие и война. Още в племенните общества и през почти цялата история войната е присъствала в човешкия живот. Ограбвала го е, отнемала му е всичко…И така, до наши времена, съвсем отскоро, някъде малко до преди да се родиш ТИ, нея вече я няма! Но ти рядко оценяваш този шанс, този жест на Живота. Защото, откакто се помниш, над твоя свят е грейнала Великата Дъга на Мира и Благоденствието.

Разхождаш се из парка, разговаряш с приятели. И ако искаш да чуеш или дори видиш някого, просто му се обаждаш. Качваш се в колата, самолета или автобуса и си там, където ТИ искаш да бъдеш. Дори и да нямаш тази възможност, точно сега, изборът все пак го има. Някога, някъде…Него го има. Има я и възможността! Имаш всички шансове да се нахраниш, напоиш, осведомиш, излекуваш, да се телепортираш, да се учиш, да се срещаш, с когото пожелаеш. Да си облечен и сит, да ти е светло, топло, чисто и удобно.

Нека пак да повторим…Ти си Роден с Късмет! И никога не забравяй това!
Родени сме във време на Изобилие.
Парадоксалното е, че същото това време на изобилие и блага е белязано от един основен порок…

Недоволството!

Критиката, неудовлетвореността, безкрайното оплакване са сякаш част от нашето ежедневие.
Оплакваме се от всевъзможно неща.
От безпаричието – когато сме винаги сити.
От лъжата – имайки пълен достъп до информацията и шанса сами да се осведомим.
От климата – седнали удобно под здравите покриви.
От учебната система – при наличието и свободния достъп до всички книги на света.
От пътищата – докато свободно се телепортираме до всяка точка на планетата.
От държавата – докато тя строи пътища, болници и удобства за нас.
От работодателя си – получавайки заплатата си. И при цялото изобилие от начини да спечелим.
От колегите – на които само преди минути сме се усмихвали.
От приятелите – които никога не са ни навредили и които сами избрахме.
От родителите – които са ни отгледали.
От дъжда – който е напоил земите ни.
От Живота – който ни е дал изключителния шанс да го живеем. В най-хубавото време…Във време на Мир и Изобилие!

Ти си КЪСМЕТЛИЯ! Запомни това! И нямаш ни най-малкото право да се оплакваш…

Голямата Тайна

Истината за Оплакването
Готови ли сте да си го признаете и да поемете отговорност?
Отговорът е повече от прост и ясен.
ОПЛАКВА СЕ ОНЗИ, КОЙТО НЕ УМЕЕ ДА ПРАВИ ИЗБОР.
Който се страхува да избира. Който се плаши от отговорността.
Живеем във време на огромно изобилие…А ти се страхуваш да избираш измежду всичкото имане.
Влизаш в ресторанта, посрещнал те с дузина свободни маси. И ти се чудиш…коя от всичките да предпочетеш. А после дълго се колебаеш над менюто – какво точно да си избереш. И знаеш ли наистина какво ти се яде? Знаеш ли въобще дали си гладен? Само до преди минути си се чудил – кой от всички ресторанти да посетиш. И целият този процес на избор те е изтощил. Изтощението пък води до нещо още по-голямо…

ИЗГУБИЛ СИ ЕНЕРГИЯТА НА ЛИЧНИЯ, СВОБОДНИЯ ИЗБОР!

Изгубил си нишката на първичното желание…СВОДОБНАТА ВОЛЯ. А от там насетне изборът едва ли е твой. Не и на сто процента. От там насетне някой друг е избирал ВМЕСТО ТЕБ.

Може би липсата ти на категоричност е помогнала на някой друг от компанията ти приятели, да избере вместо теб КЪДЕ. А после сервитьорът е избрал КАКВО – твоето меню. Защото твоят избор и истинско желание са избледнели някъде по пътя.

И когато всичко приключи и се прибереш у дома, започваш да се оплакваш. От ресторанта, от масата, от храната, от обслужването, от компанията на своите приятели. Всички са виновни. Не и ТИ! Защото НЕ ти си избрал. А някой друг, който те е подвел. Вярно, другият е виновен. Защото той е избрал, вместо теб…Но недоволството си остава ЗА ТЕБ. Времето, в което е можело да се наслаждаваш на храната, напитките, приятната обстановка, компанията, музиката…Сякаш са ти били ОТКРАДНАТИ. Чувстваш се губещ, а това те кара да се оплакваш и да си недоволен.
Живеем във време на изобилие…А на теб ти остава само ЕДНО. Най-хубавата част от всичко – Да избереш, да се присегнеш и да вземеш точно онова, което ТИ искаш. Със събудено съзнание, категоричност и яснота. Преследвайки собствените си цели.

Живеем във време на изобилие…Можеш да избираш своята професия. Можеш да избираш своята половинка. Можеш да избереш точно колко богат да бъдеш. Къде да бъдеш, с кой да бъдеш, колко да бъдеш. Можеш да избираш своя живот. До най-малката подробност. Каква кола да караш, каква къща да имаш, своята работа, точно колко да печелиш, колко да знаеш, колко да можеш, колко да си щастлив и осмислен. Всичко, всичко…Можеш да избираш дори собственото си здраве.

loading...