Психосоматика: Ларингит – това е гняв, заключен вътре във вас

Кашлица по Лиз Бурбо: Физическа блокировка. Кашлицата е рефлекторно действие, опит за изчистване на дихателните пътища от слуз или чужди обекти, които ги дразнят. Описанието тук се отнася...

2293 0

Кашлица по Лиз Бурбо:

Физическа блокировка. Кашлицата е рефлекторно действие, опит за изчистване на дихателните пътища от слуз или чужди обекти, които ги дразнят. Описанието тук се отнася до кашлица, която възниква без видима причина, но не и за кашлица, причинена от астма, грип, ларингит, и т.н.

Емоционална блокировка

Такава кашлица без видима причина може да възникне у човек, който лесно се дразни. У такъв човек е прекалено развит вътрешният критик. Той трябва да проявява повече търпимост, особено по отношение на себе си.

Дори и ако причината за раздразнението е някаква външна ситуация или друг човек, вътрешният критик ще се обърне срещу себе си. Ако кихането е свързано с това, което се случва във външния свят, кашлицата е това, което се случва вътре в човека.

Психологически причини за заболявания: кашлица

Ментално блокиране

Всеки път, когато започне без видима причина кашлица, се опитайте да спрете и да анализирате какво се случва в главата ви. Мислите ви се сменят една след друг автоматично и толкова бързо, че дори нямате време да забележите как се самокритикувате.

Това ще ви бъде интересно:

loading...