Легендарният Мохамед Али е в тежко състояние

Легендарният американски боксьор в тежка категория Мохамед Али, който страда от болестта на Паркинсон, не бе в състояние да се появи на премиерата на филма за живота му....

635 0

aliЛегендарният американски боксьор в тежка категория Мохамед Али, който страда от болестта на Паркинсон, не бе в състояние да се появи на премиерата на филма за живота му.

Според брат му,  Рахман,  Али е в тежко състояние, и почти не може да говори.

„Аз не можах да говоря с брат си за филма, заради  неговото заболяване.  Трудно му е да говори, но той е много горд, че сме се събрали заради него“ – заяви  Рахман Али.

Документалният филм „I am Ali“ за трикратния  шампион в тежка категория по бокс излиза по кината на  28 ноември. 72-годишният боксьор е олимпийски шампион от 1960 г. в полутежка категория, както и трикратен световен шампион в тежката категория сред професионалистите.

Добре е да припомним, че болестта на Паркинсон мъчи  Мохамед Али почти тридесет години – от 1984 г. насам.  Въпреки това, през цялото това време Али остава активна медийна личност. През 2012 г.  взе участие в церемонията по откриването на Летните олимпийски игри в Лондон.

loading...