Луиз Хей: Вие управлявате своя ум. Не той вас. Просто сте го забравили…

Вие сте нещо много повече от своя ум. Може би си мислите, че той ръководи представлението. Но това се дължи само на факта, че сте възпитали ума си...

2701 1

Вие сте нещо много повече от своя ум. Може би си мислите, че той ръководи представлението. Но това се дължи само на факта, че сте възпитали ума си да мисли по този начин. Можете и да го отучите, и да донаучите този ваш инструмент.

Умът е пособие, което можете да използвате, по какъвто начин пожелаете. Просто по навик го използвате по определен маниер, а навиците, които и да са те, могат да бъдат променяни, достатъчно е да пожелаем да сторим това или да разберем, че е възможно. Успокойте бърборенето на ума си за малко и наистина се замислете върху следното: Умът ви е инструмент. Можете да изберете по какъв начин искате да го използвате.

Мислите, които „избирате“ да мислите, създават преживяванията, през които преминавате. Ако сметнете, че е трудно да промените някой навик или някоя мисъл, тогава изборът на това становище ще го направи истина за вас. Ако предпочетете да мислите: „Става все по-лесно да правя промени“, тогава самият избор на тази мисъл ще я превърне в истина за вас.

У вас съществуват една невероятна сила и разум, които непрестанно откликват на мислите и думите ви. Като се учите да контролирате ума си чрез съзнателен избор на мисли, вие се настройвате към тази сила. Не си мислете, че умът е този, който контролира. Вие контролирате ума си. Вие използвате своя ум. Вие можете да спрете да мислите по стария начин. Когато старите мисли се опитат да се върнат и ви кажат: „Промяната е толкова трудна“, поемете контрол над ума си. Кажете му: „Сега предпочитам да вярвам, че става все по-лесно да осъществявам промените.“ Може да се наложи да проведете този разговор със своя ум няколко пъти, докато той проумее, че вие сте този, който контролира нещата, и каквото кажете вие, това става.

loading...