Луна във Водолей-Какво предвещава това за бъдещето ни

Луната е в Първа четвърт и символизира инициативността и започването на нещо ново в живота ни. Но заради растящата Луна не бива да забравяме Меркурий, който забавя своята...

533 0

Луната е в Първа четвърт и символизира инициативността и започването на нещо ново в живота ни. Но заради растящата Луна не бива да забравяме Меркурий, който забавя своята скорост и се подготвя да излезе в ретроградно движение на 17-ти ноември.

И това значи, че по-скоро периодът предразполага към преосмисляне и равносметка на вече стартирани дела, че ни се дава шанс за корекция и промяна там, където не сме удовлетворени от това, което ни се случва и което преживяваме.

От гледна точка на Уран – единия от управителите на знак Водолей, който на 6-ти се завърна за четири месеца в Овен – знака на новото и на импулсивните действия, посредством завършващата фаза в цикъла на Меркурий и Слънцето, можем да преразгледаме важни проекти и събития от живота ни, които сме преживели след 2010г.

– в последните 7-8 години.
И до 26-ти ноември ще имаме възможността генерално да извършим промяна в това, което не ни носи удовлетворение в живота ни. След което да планираме и да задаваме своите нови цели с изгрева на 4-ти декември на Меркурий като сутрешна звезда, а след Новолунието в Стрелец на 7-ми декември, с изгрева на Юпитер няколко дни по-късно ще можем да материализираме в живота си всички важни проекти, които по някакъв начин до този момент не сме успели да придвижим напред.

Но както споменах и в месечната ми прогноза – това ще стане бавно поради други две влияния – залеза на Сатурн през декември и януари, и януарските затъмнения, с които така или иначе ще ни се наложи да се съобразим. Истинското проявление на събитията, които ни вълнуват сега ще можем да наблюдаваме през март 2019г. след завръщането на Уран в материалния знак Телец.

От своя страна Венера на този етап, макар и в своята сутрешна фаза, също забавя своята скорост за да стане директна на 16-ти ноември. И това отново ни показва да не прибързваме, да оставим всяко нещо да се развие по възможно най-благоприятния начин, тогава, когато дойде времето за това. И намесвайки темата за съдбата и предопределеността, Лунните възли, сменяйки своята ос, по която се придвижват и започвайки транзит по оста Рак-Козирог, също дават индикация, че ни очакват големи промени, пренареждане и осъществяване на някои от нашите най-важни проекти и задачи в предстоящите 2019 и 2020г.!

Също интересно астрономично събитие в тези дни е преминаването на Марс в знак Риби, където ще остане до края на годината. И от гледна точка на това, че Марс е планетата на активността, на енергията и на самоинициативата, а знак Риби свързваме със силните желания и копнежи, възможно е тази конфигурация да ни направи доста дейни именно по отношение достигане до това, което искаме.

От друга страна не бива да забравяме, че не кой да е, а самия Нептун – властелинът на дълбокото и неясно подводно царство, се намира в знак Риби. Което определено може да подейства задържащо върху нашата сила и способността ни да се активираме на чисто материално ниво и да постигнем целите си. Можем да не успяваме да видим цялостно картината и да не успяваме да си създадем обективна представа за ситуацията, в която се намираме или по отношение на постъпките на човека до нас.

В положителното или в отрицателното проявление ще преживеем този транзит на Марс в съвпад с Нептун зависи най-вече от нашата натална карта, от принципите, които са зададени там и доколко правилно ги отработваме в живота си.

loading...