През 2020 г. ще построят асансьора до Луната (видео)

Създаването на асансьор Земя- орбита сега е извън възможностите на техниката заради силата на гравитацията, времето и водата около планетата. Учените все още търсят материал, който ще поддържа...

351 0

Създаването на асансьор Земя- орбита сега е извън възможностите на техниката заради силата на гравитацията, времето и водата около планетата. Учените все още търсят материал, който ще поддържа асансьора да не се срути под собствената си тежест или след като се заледи в горните слоеве на атмосферата.

Но проблемите биха били по-малко, ако се направи същото, само че на Луната. Много по-малкото притегляне и липсата на влажна атмосфера правят Луната идеалното място за изпробване на изграждането на космически асансьор. Ето защо LiftPort сега насочва усилията си за създаване на лунен асансьор в края на това десетилетие.

Планът за лунен асансьор се върти около космическа станция, наречена лаборатория PicoGravity, която ще бъде позиционирана на лунната точка на Лагранж – място в космоса между гравитационните полета на Земята и Луната. Тази кевларова лента ще бъде фиксирана върху повърхността на Луната, както е показано във видеото. Тя ще се простира на 250 000 км (155 350 мили) към Земята, където противотежест ще бъде притеглянето на планетата и ще я запазва опъната.

loading...