Любовниците предпазват мъжете от рак

На мъжете, които искат да се предпазят от рак на простатата, учените препоръчват да имат любовница или дори няколко. Според ново проучване, у мъжете, които спят с няколко...

512 0

На мъжете, които искат да се предпазят от рак на простатата, учените препоръчват да имат любовница или дори няколко. Според ново проучване, у мъжете, които спят с няколко жени, вероятността от развитие на заболяването е  почти с  една трета по-малка.

Изследователите са установили, че мъжете, които имат сексуални контакти с повече от 20 жени, рискът от развитие на рак на простатата е с 28% по-нисък. Проучването също така показва, че мъжете, които спят с над 20 жени, с 19% намалява вероятността от поява на най-агресивните тумори. Безбрачието от друга страна, удвоява риска от развитие на болестта.

Резултатите са получени в проучване, в  което участвали  3208 души. От тях у 1590  бил диагностициран рак на простатата през периода от септември 2005 г. до август 2009 г., докато другите 1618 формирали контролна група.

Като цяло, болните с рак на простатата два пъти по-често имали роднина с тази болест. Но данните показват, че броят на сексуалните партньори се отразява на развитието на тумора.

loading...