Мандалата, която избереш ще ти донесе отговора от който се нуждаеш спешно!

Затворете очи. Опитайте се да успокоите съзнанието си. Почувствайте дишането си. Отворете очи и погледнете мандалите. Коя ви привлича най-силно? Посочeте я… А сега вижте какво послание ви...

2198 0

Затворете очи. Опитайте се да успокоите съзнанието си. Почувствайте дишането си. Отворете очи и погледнете мандалите. Коя ви привлича най-силно? Посочeте я… А сега вижте какво послание ви носи тя

1. Хармония

Водещ елемент – духът.

Носи в себе си енергията на лебеда с неговата грациозност и сила.

Мандалата символизира перфектния баланс между мъжката и женската енергия, ин и ян. В нея са вплетени четирите посоки – изток и запад, „танцуващи”, фриволни, и север, и юг, стабилната ос, около която се върти животът. Напомня ни за това колко е важен балансът.

Ако сте избрали именно тази мандала, трябва да насочите вниманието си към постигането на хармония между тялото, ума и душата си. Започнете да отделяте време за почивка. Време, в което да се вслушате във вътрешния си глас. Време, в което да пренаредите приоритетите си, да презаредите батериите си. Време само за вас.

2. Изцеление

Водещ елемент – духът.

Носи в себе си енергията на жабата, която се свързва с пречистващата сила на дъжда, на водата.

При тази мандала всичко е съсредоточено в центъра, в сърцето. Там е източникът на изцелението. За да можем да излекуваме болката си, преди това трябва да се освободим на всички нива – физическо, емоционално и духовно.

Ако сте избрали именно тази мандала, трябва да смените фокуса си. Спрете да хабите енергията си в съжаление за това, което е било и я насочете към това, което Е сега. Вникнете в ситуацията, открийте урока, който се крие в нея. Тогава ще намерите и изцелението.

3. Интуиция

Водещ елемент – духът.

Носи в себе си енергията на бухала, който вижда в тъмнината.

Мандалата изобразява интуицията като „изригваща” от същността ни, подобно на вулкан. Интуиция, която ни свързва с вселената. Извън нас. И вътре в нас. Символизира способността да „виждаме в тъмното”, да откриваме скритите послания, да намираме истинския смисъл на нещата.

Ако сте избрали именно тази мандала, трябва да се вслушвате повече в шестото си чувство. Да бъдете отворени. Да виждате и чувате. Но най-вече да усещате. Приемете посланията на вселената, вижте знаците. Така ще можете да разкриете потенциала си и да живеете живота, който искате и заслужавате.

4. Визия

Водещ елемент – духът.

Носи в себе си енергията на белия тигър – прецизен, фокусиран, с будно съзнание.

Тази мандала изобразява способност да визуализираш, да съ-преживееш мечтата си, преди тя да се е материализирала. Тя символизира също хармоничната връзка между амбицията и практичността, способността да мечтаеш и в същото време да си здраво стъпил на земята.

Ако сте избрали именно тази мандала, трябва да визуализирате бъдещето си. В каква посока искате да се развивате? За какво копнее душата ви? Поставете си ясни цели, вижте пътя към тях и не се отклонявайте от него. И не забравяйте – живейте така, сякаш вече сте постигнали желаното. Така то наистина ще стане част от живота ви.

5. Прошка

Водещ елемент – водата.

Носи в себе си енергията на кучето – най-добрия приятел на човека, символ на безусловната привързаност и любов.

Мандалата изразява разнопосочните ни емоции и чувства, които обаче винаги рефлектират върху едно – нашето настояще. Върху нашия живот точно сега, точно в този момент. За да бъдем в мир със себе си, трябва да смирим емоциите си, да се помирим с миналото си, с другите и със себе си.

Ако сте избрали именно тази мандала, трябва да отворите сърцето си за прошката. Помислете за другите хора в живота си и каква е била тяхната роля за начина, по който се чувствате в момента. А след това им простете. Простете и на себе си.

6. Комуникация

Водещ елемент – водата.

Носи в себе си енергията на кита – пазител на тайните на океана, разказвач на неговите истории…

Тази мандала демонстрира силата на комуникацията помежду ни – всеки кръг е различен от другите и спомага за цялостната хармония. Такива сме и ние, такива са и начините, чрез които общуваме помежду си – вербално и невербално. Мандалата напомня, че трябва да се свържем със своя център и винаги, когато общуваме, да изразяваме своето истинско аз.

Ако сте избрали именно тази мандала, трябва да насочите вниманието си не само към това, което казват хората до вас, но и към това, което НЕ казват. Насочете вниманието си и към посланията, които ВИЕ им изпращате. Уверете се, че те са позитивни – както за вас, така и за останалите. Говорете със сърцето си и се научете да чувате сърцата на другите.

7. Въображение

Водещ елемент – водата.

Носи в себе си енергията на водното конче – пълно с енергия, обичащо светлината и движещо се над повърхността.

Въображението е насочено отвътре навън, от нашето днес към нашето утре. Мандалата показва и друго – способността да твориш. Показва чудото на самото създаване. От една малка клетка се ражда голямото. От една малка мисъл се ражда реалността.

Ако сте избрали именно тази мандала, трябва да спрете с тревогите и притесненията и да освободите въображението си. Може би отдавна не сте го правили… Може би сте забравили как… Помнете: всички отговори са вътре във вас. Просто погледнете в себе си…

8. Любов

Водещ елемент – водата.

Носи в себе си енергията на морското конче, което се свързва завинаги със своя партньор.

При тази мандала стрелките, насочени навътре, към центъра, към сърцето, символизират любовта, която получаваме от света около себе си. Стрелките отвътре навън, от своя страна, изобразяват необходимостта на любовта да излиза извън нас и да достига до сърцата на другите.

Ако сте избрали именно тази мандала, трябва да се съсредоточите върху любовта. Отделете внимание за нещата, които обичате да правите. Отделете време за себе си. И ще видите как ще започнете да привличате все повече положителни хора и случки в живота си. Ще започнете да привличате любовта.

9. Състрадание

Водещ елемент – въздуха.

Носи енергията на слона, който се свързва със стабилността, с устоите и в същото време с доброто сърце и състраданието.

Мандалата изобразява хармонията, вписването, връзката между нас и другите, между нашите мисли и техните, между нашите емоции и техните. Символизира способността ни да съ-преживяваме с другите, да им съ-чувстваме.

Ако сте избрали именно тази мандала, трябва да се вгледате навътре към себе си и да се запитате дали проявявате достатъчно разбиране и състрадание към хората около себе си. Запитайте се дали не сте станали твърде осъждащи и неотстъпчиви с тях. И със себе си. Отворете сърцето си за нежността и чувствителността. Тя ни прави раними. Но и тя ни прави хора.

10. Сила

Водещ елемент – въздуха.

Носи енергията на орела – проницателен, извисен над всички, стремителен.

Тази мандала символизира вътрешната ни сила, която чака да бъде пробудена. Силата, която ще ни даде криле да постигнем целите си, да реализираме мечтите си.

Ако сте избрали именно тази мандала, трябва да се опитате да се издигнете над ситуацията, в която се намирате. Погледнете отвисоко. Фокусирайте се. А след стремглаво се спуснете и вземетe това, което искате.

loading...