Марс в Близнаци: Доверете се на себе си!

Ключови думи за планетата Марс са: енергия, желание, самоувереност, сила. Тя олицетворява инстинкта за самосъхранение, присъщ за всички хора – да защитим себе си, дома, мнението си. Всеки...

1826 0

Ключови думи за планетата Марс са: енергия, желание, самоувереност, сила. Тя олицетворява инстинкта за самосъхранение, присъщ за всички хора – да защитим себе си, дома, мнението си. Всеки усеща това влияние, когато отстоява своята позиция, когато спори с някого или се опитва да се защити от критика.

Енергията на Марс поддържа този заряд, който ни подтиква към действия, желанието ни да се движим напред и да постигаме целите си. Той олицетворява стремежа да изпитаме своите физически сили и смелост. В любовта планетата представлява мъжкия принцип и мъжката еротика.

Марс символизира жизнената енергия, главните цели и мотиви, физическата сила. От гледна точка на астрологията той отговаря за движещите сили, които ни помагат да приемем предизвикателствата и да се изправим лице в лице с опасностите. Марс е вътрешният воин, състезателният дух, пламъкът в нас.

Той символизира желанието ни за независимост и самоопределяне, показва колко дълбоко може да позволим да бъдем наранени и колко силно може да нараним другите. Лични качества като способността да действаме, да постигаме желаното, в астрологията са свързани с тази планета.

В римската митология Марс е бил богът на войната, в древна Гърция е известен като Арес, изобразяван във военни доспехи. Той е олицетворявал самоувереност, сила и желание за борба. Винаги символизира силите, които ни карат да заявим своята независимост, да защитим позициите си, да се борим в трудни ситуации. В астрологията Марс символизира инстинкта за самосъхранение и стремежа да отвоюваме своето място под слънцето.

loading...