Март носи силна женска, лунна енергия и отваря мощни енергийни канали

Март е винаги ключов месец, тъй като в него започва началото на астрологичната нова година. Двете пълнолуния през март ще дадат мощен старт за новата астрологична година. Март...

1133 0

Март е винаги ключов месец, тъй като в него започва началото на астрологичната нова година. Двете пълнолуния през март ще дадат мощен старт за новата астрологична година.

Март също като януари започва и завършва с две пълнолуния, които ще продължат тази силна женска, лунна енергия, която се разгръща от началото на годината. Първото пълнолуние на месеца ще бъде в земния знак Дева на 2 март в 02:52ч. Нейната енергия е всичко, което подхранва сърцето и душата и настройва за добро нашето тяло. Това е перфектното пълнолуние да планирате медицински преглед или изследвания. Също така е подходящо време за почистване на шкафовете и за премахване на старите неща. Показва перспективите на проектите и призовава да се въведе ред в нещата, идеи и планове да са основани на конкретен и прагматичен подход. Второто пълнолуние ще бъде в знака Везни на 31 март в 15:38ч. Това пълнолуние може да се почувства по-интензивно и може да доведе до проблеми в партньорствата, които трябва да бъдат елиминирани и решени навреме. То носи трудни сценарии и влошаване на проблемите, без да дава решение, приемливо за всички страни. Можем да очакваме нарастване на напрежението в света и ескалация на международните конфликти. В някои страни е възможно да се стигне до общественото безпокойство, нарастването на протестните настроения, засилването на военните операции във военните конфликти, вероятност от големи катастрофи, терористични актове, международни скандали и дипломатически демонстрации.

Новолунието в знак Риби, което се пада на 17 март в 15:13ч е едно от най-магическите новолуния на годината и ще ни синхронизира с потока на Вселената. Март определено ще се превърне в един от най-важните месеци на годината!

До 6 март преобладава водната стихия – имаме четири планети в стелиум в Риби: Слънце, Меркурий, Венера, Нептун, което стимулира мистичния дух и насърчава чувствителността и фините емоции на подсъзнанието. По това време хората особено се нуждаят от разбиране, състрадание, по-лесно е да се пробуди съчувствие и провеждане на задушевни разговори. Това време на романтизма може да донесе запознанства, любов, приятни емоции. В отношенията може да има потребност да се установи духовна връзка. Това е времето на тайните любовни афери, но всичко тайно бързо може да стане явно. Дни на творческа енергия, вдъхновение, благоприятни за музиканти, поети, писатели. Благоприятства комуникацията, сближаването, духовните практики, медитацията. Интуицията ще бъде по-точна от логиката. Сега обаче е по-лесно да се поддадете на влиянието на някой друг, затова се пазете от контакти със съмнителни хора и идеи. Информацията трябва да се проверява за надеждност, тъй като може да има измислици, измами, фалшификати. Също така е подходящо време да се отпуснете и да се насладите на добър филм или книга, да слушате музика, да посещавате музеи, театри.

Март е месецът на контрастите. Стеллиумът в мечтателния знак Риби за една нощ се заменя със стелиум в огнения Овен. Първата половина на март дава нови възможности, динамика в бизнеса и нови полезни връзки, а последната десетдневка с ретрограден Меркурий и тежки аспекти – затормозяване на развитието на делата и сложни сюжетни обрати в бизнеса, работата, взаимоотношенията и сътрудничеството.

На 6 март Венера и Меркурий навлизат в знак Овен и на 20 март Слънцето също ще се установи там, така че в огнената стихия отново ще има 4 планети. Рязка смяна на декора. Активизира се бизнесът, новите и стари контакти. Положението на този период до голяма степен ще зависи от нашата лична позиция или ще изисква лично участие. Тези енергии притежават настъпателен импулс, желание за борба и конкуренция, войнствен индивидуализъм. Период, в който енергичните натури, които ще изпитват желание да решават споровете чрез сила. Тази нагласа предизвиква хората да не сдържат своите импулси, така че дори и в дните на относително хармонични аспекти, може да се усеща пак напрежение.

На 17 март Марс ще влезе в Козирог и ще бъде там до 16 май. Тази позиция на планетата на действието говори за необходимостта от икономисване на енергия, изразходване й само за най-важното, без разсейване. Създава се необходимост от търпение и отказ от краткосрочните ползи, за да се постигнат по-перспективните цели. Проектите от този период изискват много предварителна подготовка, ясен план, стратегия и конкретно направление. Това не е моментът за блиц проекти и за тези, които искат бързо развитие и незабавна печалба. Това важи особено за времето след 22 март и до 15 април.

Ретроградни планети (R) през март 2018 г.

Юпитер ще бъде ретрограден от 9 март до 10 юли.

Меркурий ще бъде ретрограден на 23 март до 15 април.

loading...