Масаж с лъжици възвръща младостта на лицето само за 10 минути на ден

Ако искате кожата ви да е гладка и сияеща  трябва да правите този масаж всеки ден. Той подобрява кръвообращението, еластичността на кожата и помага за премахване на излишните...

1614 0

Ако искате кожата ви да е гладка и сияеща  трябва да правите този масаж всеки ден. Той подобрява кръвообращението, еластичността на кожата и помага за премахване на излишните течности от организма.

С течение на времето кожата неизбежно губи своята еластичност, контурът на лицето се разваля – това е естественият, макар и неприятен процес на стареене.

Ако вземем мерки превантивно и се опитаме да спрем процеса на стареене със специални грижи, ние ще бъдем в състояние да отслабим външните признаци на стареене на кожата.

Днес има много начини да се грижим за нашата кожа и да предотвратяваме признаците на преждевременното  стареене. Ако искате да се запази младостта и да укрепите състоянието на кожата си, трябва да опитате този отличен масаж, който всъщност е ежедневна грижа за лицето , но на ново ниво.

За него ще ви трябват само растително масло, чаена лъжичка и студена вода. Този масаж е измислен от германския  козметик Рене Кох.

Какви са етапите на процедурата на този масаж?

Техниката е съвсем проста и, както вече бе споменато в заглавието,  отнема само 10 минути на ден. Ще имате нужда от няколко лъжици, чаша студена вода с кубчета лед и една купа с топъл зехтин, ленено или слънчогледово олио. Процедурата се състои от три стъпки:

Стъпка 1: Почистете лицето на грим, старателно измийте и нанесете добър овлажняващ крем. Дезинфекцирайте подготвените лъжици в  малко количество алкохол и ги поставете в чашата с вода и лед.

Стъпка 2: Поставяте охладените лъжици върху клепачите и ги оставяте за няколко секунди. Повторете тази стъпка, пет пъти – всеки път, когато  лъжицата се затопли,  я сменете. Повторете същата процедура върху долните клепачи, и вие ще забележите, че торбичките и тъмните кръгове под очите са в миналото.

Стъпка 3. След това поставете лъжиците в затопленото олио и направете масаж на лицето по всички масажни линии.

Основните направления на този масаж с лъжица са:

От върха на носа към слепоочията и линията на косата.

По клепачите – от вътрешния ъгъл към външния.

На бузите – от носа към слепоочията.

От брадичката нагоре към слепоочията.

От основата на врата до брадичката.


lice
Всички движения трябва да се повторят поне 10 пъти.

Всеки път, когато лъжица спре лесно да се плъзга, отново я потапяйте в олиото.
След масажа трябва да измиете лицето си с топла вода.

В идеалния случай масажът трябва да продължи 10 минути, но можете да започнете с няколко минути и постепенно да увеличавате времето. След първите 10 дни на масажа ще започнете да забелязвате положителна промяна.

Защо този масаж е толкова полезен?

Този прекрасен масаж перфектно укрепва и подмладява кожата и я кара да блести. Едно от основните предимства на този масаж е, че  е евтин и може да се прави у дома, само за 10 минути на ден.

Този вид масаж:

подобрява кръвообращението

премахва натрупаните токсини

укрепва кожата и възстановява нейната еластичност

предотвратява появата на бръчки

стяга контура на лицето.

Най-важното нещо е  да правите това масаж всеки ден за да видите резултатите по-бързо. Ако искате, можете да го правите 10 дни подред, след това да направите 10 дни почивка, а след това отново.

Без съмнение  за най-добри резултати се препоръчва  прилагането на този масаж като част от ежедневната програма по процедурите за лицето, особено за жени над 30 години.

Тази процедура доказва, че не са нужни много пари за да се възвърне младостта на кожата. Трябва само желание и стремеж всеки ден да се грижите за кожата си, при това без да напускате дома си.

loading...